ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα με την οποία ζητάει να πληροφορηθεί εάν, και κατά πόσο, ισχύει Κυριακάτικο δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση αιτήθηκε δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία με σκοπό τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα συνυπέγραψε, μαζί με άλλους 16 βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο βουλευτής Λαρίσης σε σχετική δήλωση τόνισε:

«Με έκπληξη ο ελληνικός λαός πληροφορείται το τελευταίο διάστημα τις απίθανες κινήσεις κύκλων και προσώπων, οι οποίοι όπως φαίνεται είχαν ως στόχο την έξοδο της χώρας από το ευρώ και τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Μετά τον ανεκδιήγητο κ. Βαρουφάκη και τον απίστευτο κ. Λαφαζανη, στο παζλ της δραχμολαγνείας ήρθε να προστεθεί δημοσίευμα, το οποίο εμπλέκει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό! Θέλω να πιστεύω πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει και πως ο κ. Τσίπρας θα δώσει επαρκείς εξηγήσεις για ένα θέμα που ξεφεύγει από τα στενά όρια της πολιτικής διαχείρισης και αποκτά στοιχεία εθνικού εφιάλτη».

Το κείμενο της ερώτησης:

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, σε δημοσίευμα της εγκρίτου εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (του κ.Παπαδόπουλου, στις 19/7/2015), δημοσιεύεται ως πληροφορία αίτημα της Ελληνικής Κυβερνήσεως για δάνειο ύψους δέκα (10) δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει ως εκδοχή ότι την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέρριψε το αίτημα, αφήνοντάς σας χωρίς εναλλακτική, με αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να υπογράψετε το μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συνεπώς, ερωτάται ο Αξιότιμος Κύριος Πρωθυπουργός:

Είναι αληθές το δημοσίευμα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ζήτησε δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα;

 

 

 

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ