ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΣΤΟΝ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΚΗΠΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Με λιμοκτονία απειλούνται τα ζώα στον ζωολογικό κήπο της Αθήνας, λόγω οικονομικής στενότητας, προειδοποιεί άρθρο του περιοδικού Slate. 

Τα δελφίνια κανονικά δεν ανησυχούν για την οικονομική κρίση. Αλλά τα σημερινά οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα μπορεί να σύντομα να έχουν θανατηφόρα επίδραση στα δελφίνια, τους πιγκουίνους, τους λεμούριους, και τα άλλα ζώα στο Αττικό Πάρκο, αναφέρει το δημοσίευμα του περιοδικού Slate.

Για πολλούς από τους 2.200 κατοίκους του ζωολογικού κήπου επιβάλλεται εισαγωγή ειδικών τροφών για την επιβίωσή τους, κάτι που όμως καθίσταται πλέον δύσκολο λόγων των τραπεζικών περιορισμών που έχουν επιβληθεί, οι οποίοι μπλοκάρουν την πρόσβαση σε ξένες αποστολές, αναφέρει το ρεπορτάζ.

«Χωρίς άμεση ανακούφιση, μερικά από τα ζώα του ζωολογικού κήπου ίσως είναι μόλις λίγες εβδομάδες μακριά από την πείνα» προσθέτει ο αρθρογράφος.

»Όταν χώρες βρίσκονται σε πολιτική ή οικονομική αναταραχή, τα ζώα των ζωολογικών κήπων συχνά πέφτουν θύματα της έλλειψης τροφίμων αναφέρει το Slate το οποίο επικαλείται τα παραδείγματα της κρίσης στην Ουκρανία το 2014, τη Βαγδάτη, στο Κουβέιτ, το Κοσσυφοπέδιο και το Αφγανιστάν, περιπτώσεις που οδήγησαν στην εγκατάλειψη και το θάνατο χιλιάδων ζώων ζωολογικών κήπων.

»Φαίνεται ότι, το 2015, ένας ζωολογικός κήπος μπορεί να είναι η πολυτέλεια που η Αθήνα απλά δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά, καταλήγει το Slate.

city.sigmalive.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ