ΠΙΑΝΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μετά από σύσκεψη  εκπροσώπων  των  Συνταξιουχικών Οργανώσεων Λάρισας  που πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιούλη 2015   συγκροτήθηκε Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης. Έδρα της επιτροπής θα είναι τα γραφεία του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ  Λάρισας στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας , πρωτομαγιάς 1,

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για την συγκρότηση της επιτροπής, συζητήθηκε η ανάγκη “να αποκρουστεί από τους  συνταξιούχους η  αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται και με το τρίτο επαίσχυντο μνημόνιο, που οδηγεί καθημερινά τους συνταξιούχους και  το λαό σε χρεοκοπία. Στόχος να υψώσουν το ανάστημά τους οι  συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, να συνδυαστεί η διεκδίκηση με την αλληλεγγύη. Να μη θεωρηθούν περασμένα – ξεχασμένα οι περικοπές των συντάξεων και  τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια”.

Το επόμενο διάστημα η Επιτροπή Λαϊκής Αλληλεγγύης Συνταξιουχικών Οργανώσεων Λάρισας  θα λάβει   σειρά  πρωτοβουλιών στο χώρο της Υγείας για παροχή υπηρεσιών Υγείας σε όλους τους συνταξιούχους  χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στους δήμους, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ για να μην κόβεται το νερό, το ρεύμα, το τηλέφωνο, σε οποίον συνταξιούχο αδυνατεί να ανταποκριθεί οικονομικά,  στα ΚΤΕΛ για μειωμένο εισιτήριο για όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.

“Σύντομα θα προχωρήσουμε στην καταγραφή συναδέλφων μας που αδυνατούν να ανταποκριθούν στα στοιχειώδη είδη καθημερινής διαβίωσης και θα συγκεντρώσουμε: Τρόφιμα μακράς διαρκείας (αλεύρι, λάδι, όσπρια, ρύζι, ζυμαρικά, ζάχαρη, γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, διάφορα τρόφιμα σε κονσέρβες, κ.α)Ρούχα, είδη καθαριότητας, φάρμακα που διατηρούνται εκτός ψυγείου (κυρίως αντιυπερτασικά, αντιβιοτικά, αντιφλεγμονώδη, παυσίπονα, για διαβητικούς, για χρόνιες παθήσεις κ.ά.)».

Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, από την επίθεση που δεχόμαστε από την ΕΕ, κυβέρνηση και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ένα από τα όπλα μας είναι η εργατική – λαϊκή αλληλεγγύη παντού. Με ακόμα μεγαλύτερη ορμή και οργάνωση στα σωματεία, να μην αφήσουμε να κυριαρχήσει η μοιρολατρία και ο συμβιβασμός. Να παλέψουμε για τα συμφέροντά μας κάτω από τις δικές μας σημαίες μαζί με τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημα. Την επιτροπή αποτελούν:  Σωματείο  ΙΚΑ: Σβάρνα Φ. τηλ.6980255793, Δημόσιου: Καρανίκας Ν: τηλ. 6939364403 , ΔΕΚΟ-ΔΕΗ: Παπανικολάου Α:τηλ.6978000668, ΟΑΕ-ΤΕΒΕ: Γαλάνης Β: τηλ.6977423234 .ΟΑΕ-ΤΑΕ: Πιτσίλκας Π:6981414893 και ΟΑΕ-ΤΣΑ Χατζημπάρμπας Δ:τηλ.6936657240

Η επιτροπή καλεί όλους τους συνταξιούχους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση που διοργανώνουν το εργατικό κέντρο και το ΠΑΜΕ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΛΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 8 ΜΜ ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ (Τ. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥ) για να απαντήσουμε δυναμικά ενάντια στο 2ο πακέτο μέτρων στα πλαίσια του 3ου μνημονίου”, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της επιτροπής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ