ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ – ΒΟΜΒΑ: 3 ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΜΟΛΙΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΗΣ ΣΤΑΘΜΗΣ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ!

Ο πιο διάσημος επιστήμονας σε θέματα Κλιματικής Αλλαγής έριξε πρόσφατα μια «βόμβα» για τη στάθμης της θάλασσας της Γης. Μια συναρπαστική νέα μελέτη του αμφισβητεί έντονα τη βραχυπρόθεσμη σταθερότητα της παγκόσμιας στάθμης της θάλασσας.

Η μελέτη που γράφτηκε από τον Τζέιμς Χάνσεν, πρώην επικεφαλής επιστήμονα για το κλίμα της NASA, και 16 συν-συγγραφείς, πολλοί από τους οποίους θεωρούνται μεταξύ των κορυφαίων στον τομέα τους, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι παγετώνες στη Γροιλανδία και την Ανταρκτική θα λιώσουν 10 φορές πιο γρήγορα από ό, τι έλεγαν οι προηγούμενες εκτιμήσεις, με αποτέλεσμα η στάθμη της θάλασσας να αυξηθεί τουλάχιστον 3 μέτρα σε μόλις 50 χρόνια!

Ο Χάνσεν αναγνωρίζει ότι η μελέτη του προϋποθέτει μια αλλαγή πέρα ​​από όλες τις προηγούμενες εκτιμήσεις. Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, είπε ότι ελπίζει πως τα νέα ευρήματα θα «τα βρείτε πολύ πιο πειστικά από οτιδήποτε έχει μέχρι τώρα δημοσιευθεί. Εγώ σίγουρα τα βρίσκω.»

Στη μελέτη του Χάνσεν δεν επιχειρείται πρόβλεψη για τον ακριβή χρόνο της επερχόμενης καταστροφής, μόνο ότι είναι “πιθανό” να συμβεί μέσα σε αυτό τον αιώνα.

Οι επιπτώσεις για τον πλανήτη είναι ασύλληπτες: η Νέα Υόρκη, όπως και κάθε άλλη παράκτια πόλη στον πλανήτη – μπορεί να έχει χρόνο ζωής μόνο μερικές δεκαετίες ακόμα. Αυτή η τρομερή πρόβλεψη, κατά την άποψη του Χάνσεν, απαιτεί «επείγουσα συνεργασία μεταξύ των εθνών.”

Η κοινωνική αναστάτωση και οι οικονομικές συνέπειες της ανόδου της στάθμης της θάλασσας μέσα στον αιώνα, θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές. Δεν είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι συγκρούσεις που απορρέουν από την αναγκαστική μετανάστευση και την οικονομική κατάρρευση θα καταστήσουν τον πλανήτη ακυβέρνητο, απειλώντας τον ίδιο τον πολιτισμό.

Το 2013, ο Χάνσεν άφησε τη θέση του στη NASA για να γίνει ακτιβιστής του κλίματος, διότι, κατά τα λεγόμενά του, «ως κυβερνητικός υπάλληλος, δεν μπορούσε να καταθέσει εναντίον της κυβέρνησης.”

Ερωτηθείς εάν έχει σχέδια για να παρουσιάσει αυτοπροσώπως τη νέα έρευνα του στους ηγέτες του κόσμου, ο Χάνσεν είπε: «Ναι, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω γι ‘αυτό σήμερα.»

Αυτό που είναι ακόμα αβέβαιο είναι αν οι ηγέτες του κόσμου θα είναι πρόθυμοι να τον ακούσουν, αν λάβει κανείς υπόψη το γεγονός ότι έχουν επιδεικτικά αγνοήσει όλες τις άλλες τρομακτικές προειδοποιήσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα από επιστήμονες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ