ΧΑΟΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ενοχλημένοι εμφανίζονται αρκετοί μικροπωλητές που πωλούν τα προϊόντα τους στη λαϊκή αγορά του Αμπελώνα, εξαιτίας της απουσίας κανόνων σχετικά με της οριοθέτηση των χώρων, αλλά και το κόστος της κάθε θέσης, αφού όπως αναφέρουν δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι κανόνες που καθορίζουν τα παραπάνω.

Οπως καταγγέλλουν στο paidis.com, το απίστευτο αυτό χάος έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνει ο κάθε μικροπωλητής ό,τι αυτός θεωρεί σωστό και ικανοποιητικό για τον ίδιο, άλλοι να απλώνουν τα προϊόντα τους σε μεγαλύτερο μήκος από αυτό που τους αναλογεί, καταλαμβάνοντας δύο ή και τρεις θέσεις, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός λαϊκής -κυρίως- μικροπαραγωγοί, που δεν μπορούν να βρουν χώρο.

Παράλληλα όμως αυτό το χάος έχει σαν συνέπεια να χάνει σημαντικά έσοδα και ο δήμος αφού δεν υπάρχει συγκεκριμένη τιμολογιακή πολιτική, δεν υπάρχει καθορισμένος χώρος για τους πάγκους, ούτε διαβάθμιση των πάγκων.

Οπως επισημαίνουν οι μικροπωλητές είναι αναγκαίο να υπάρξει άμεσα κανονισμός λειτουργίας της λαϊκής, να οριοθετηθούν οι χώροι, και να βγουν σε δημοπρασία, όπως γίνεται σε κάθε λαϊκή που λειτουργεί εύρυθμα.

Ελπίζουμε να ακουστούν τα παράπονα από τη δημοτική αρχή και να δοθεί λύση άμεσα στο πρόβλημα που -εκτός των άλλων- προκαλεί και απώλεια εσόδων για το δήμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ