ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ – «ΜΝΗΜΕΙΟ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Την ώρα που η σελίδα γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων για εγκαταλελειμμένους κοινόχρηστους χώρους και οι υπηρεσίες του δήμου δίνουν τη δική τους «μάχη» παρά τις ελλείψεις προσωπικού και τις αυξημένες ανάγκες μιας πόλης που συνεχώς αναπτύσσεται, κάποιοι επιμένουν στη δημιουργία και ακόμη χειρότερα στη συντήρηση καταστάσεων και συμπεριφορών «μνημείων» ωχαδερφισμού, εγκληματικής αδιαφορίας και… γαϊδουριάς!

Εικόνα ζούγκλας στη συμβολή των οδών Λήμνου και Μυτιλήνης, στη συνοικία «Νεράιδα» της Λάρισας, μόλις 5 λεπτά από το κέντρο της πόλης,  με ιδιώτες αυτή τη φορά να έχουν αφήσει στο έλεος της… φύσης αλλά και των πάσης φύσεως «περίεργων» τις ιδιοκτησίες τους!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΧόρτα που ξεπερνούν σε ύψος τα 2 μέτρα, σκουπίδια και παντός είδους άχρηστα υλικά κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός, ενώ στη μία περίπτωση το εγκαταλελειμμένο  οίκημα χρησιμοποιείται και ως πάρκινγκ- νεκροταφείο οχήματος!

Τρέμουν στην ιδέα μιας πυρκαγιάς οι κάτοικοι της περιοχής, με τα παραπήγματα πλέον να αποτελούν εστία μόλυνσης αλλά και «κατάλυμα» κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ φίδια έκαναν ήδη την εμφάνισή τους προκαλώντας ανησυχία κυρίως για τα μικρά παιδιά που ακόμη χαίρονται το συνοικιακό δρόμο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Και να σκεφτεί  κανείς πως πριν 20-25 χρόνια γκρινιάζαμε για τη μυρωδιά από τα κουνέλια που εκτρέφονταν εδώ, προφανώς χωρίς άδεια! Που να ξέραμε τι μας περίμενε…», θα μας πει απογοητευμένος και εμφανώς ανήσυχος κάτοικος της περιοχής.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΕιρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ