ΧΩΡΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στο σχεδιασμό και την άμεση λειτουργία 5 χώρων για τη δωρεάν  δημιουργική απασχόληση των παιδιών μέσα στο καλοκαίρι προχωρά ο δήμος Λαρισαίων με πρωτοβουλία και συνεννόηση  των αρμόδιων αντιδημαρχιών  Κοινωνικής  Πολιτικής και Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού,  στο πλαίσιο της γενικότερης κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται από τη νέα δημοτική αρχή.

«Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, σε συνθήκες κρίσης κρίναμε απαραίτητη την προφορά του δήμου στην πόλη, σε μια προσπάθεια ανακούφισης των οικογενειών που θα παραμείνουν το καλοκαίρι στη Λάρισα», δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος εξήρε το έργο παιδαγωγών, μουσικών, εικαστικών κλπ., που θα συμβάλουν στη δράση.

«Το παιδί έχει δικαίωμα στη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του και εργαζόμαστε ακούραστα προς αυτή την κατεύθυνση», υποστήριξε από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Παιδείας και Νεολαίας Αλ. Μπατζανούλης, ενώ για μια πιλοτική δράση «… που δεν είναι αποσπασματική αλλά αποτελεί μία ολοκληρωμένη προσέγγιση», έκανε λόγο ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννης.

Τα προγράμματα θα περιλαμβάνουν  Πολιτιστικές, Αθλητικές Ψυχαγωγικές & άλλες δραστηριότητες, καθώς και επισκέψεις σε πολιτιστικούς – αθλητικούς και άλλους χώρους της πόλης, με την υποστήριξη παιδαγωγών  και προσωπικού άλλων ειδικοτήτων.

Η συμμετοχή των παιδιών στα προγράμματα θα είναι δωρεάν και οι ώρες λειτουργίας από 08:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ.

Τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στους εξής χώρους:

Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κωνσταντίνου (Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου)

11ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης (Πλάτωνος 32 – Νέα Σμύρνη)

ΚΔΑΠ  (Γεωργιάδου 33 – Αμπελόκηποι)

Πολιτιστικό Κέντρο «Ζιαζιά» (Τέρμα Ροδόπης – Χαραυγή)

Πολιτιστικό Κέντρο «Ι. Κράγια» (Χατζημιχάλη 62 –Φιλιπούπολης)

Δηλώσεις συμμετοχής: στα γραφεία της Δ/νσης Αθλητισμού Πολιτισμού & Κοινωνικής Πολιτικής στην οδό Ρούσβελτ & Οικονόμου Εξ Οικονόμων 8Α, 3ος όροφος, μέχρι την Πέμπτη 30/7/2015.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2410-680246, 2410680223, 2410-680205

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου ανακοινώθηκε πως βρίσκεται σε εξέλιξη  και η έναρξη υποβολής προτάσεων για την πιστοποίηση 3 κέντρων δημιουργικής απασχόλησης και 2 κέντρων τεχνικής  απασχόλησης για άτομα με αναπηρία, ενώ το καλοκαιρινό πιλοτικό πρόγραμμα για παιδιά θα λειτουργήσει σε 5 πολιτιστικά κέντρα και επιλεγμένους χώρους στις συνοικίες Αγίου Κων/νου, Χαραυγή, Φιλιππούπολη και Νέα Σμύρνη, με ώρες λειτουργίας από τις 8 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ