ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΗ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΟΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΦΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ ΩΣ ΠΑΙΔΙΑ

Όταν ο 12χρονος Curtis Jones καταδικάστηκε σε 18 χρόνια φυλάκισηςγια φόνο δευτέρου βαθμού, το 1999, το μόνο που είχε ρωτήσει τότε ήταν αν θα μπορούσε να πάρει το Nintendo μαζί του.

Τώρα ο Curtis, 29 ετών, και η 30χρονη αδελφή του Catherine, θα βγουν από τη φυλακή μέσα στις επόμενες λίγες εβδομάδες μετά από 16 χρόνια πίσω από τα κάγκελα, σύμφωνα με τη Florida Today.

Στις 6 Ιανουαρίου, 1999, ο 12χρονος Curtis Jones και η 13χρονη Catherine Jones χρησιμοποίησαν το όπλο του πατέρα τους για να σκοτώσουν τη φίλη του, Sonya Speights, 29 ετών, στο σπίτι της οικογένειας στο Cocoa Beach, της Φλόριντα.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι τα αδέλφια σκότωσαν τη Speights από ζήλια, όταν ο πατέρας τους τους είπε ότι σχεδίαζε να την παντρευτεί. Ωστόσο, τα έγγραφα και τις εκθέσεις της παιδικής πρόνοιας έδειξαν ότι και ο Curtis και η Catherine ήταν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από άλλο συγγενή που ζούσε μαζί τους. Τα παιδιά σκόπευαν να σκοτώσουν το συγγενή, τον πατέρα τους και την Speights αφού οι  επανειλημμένες κραυγές τους για βοήθεια έμειναν αναπάντητες.

Τα αδέλφια τελικά συνελήφθησαν και ομολόγησαν την ενοχή τους για φόνο δευτέρου βαθμού, και το καθένα τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 18 ετών. Σε μια συνέντευξή της το 2009, η Catherine Jones είχε πει στη USA Today ότι λυπόταν που είχε πάρει μια ζωή, αλλά ότι ήταν πρόθυμοι να κάνουν οτιδήποτε για να ξεφύγουν από την κακοποίησή τους.

7V7“Ήμουν τόσο χαρούμενη που είχα ξεφύγει,» δήλωσε η Catherine. “Ξέρω ότι δεν ακούγεται καλά αυτό, αλλά ήμουν μακριά από όλα αυτά, και ήμουν μόνη μου και ήμουν ασφαλής.”

Τα αδέλφια θα αφήσουν τη φυλακή χωρίς ποτέ να έχουν στείλει ένα γραπτό μήνυμα ή οδηγήσει ένα αυτοκίνητο. Επιπλέον, θα έχουν περιοριστικούς όρους ια το υπόλοιπο της ζωής τους, πράγμα που σημαίνει ότι με τη μικρότερη παράβαση μπορεί να καταλήξουν πίσω στη φυλακή.

Ο Curtis θα αφήσει τη φυλακή έχοντας χειροτονηθεί ιερέας και με αρκετά τατουάζ, ενώ η Catherine, αλληλογραφούσε με ένα ναυτικό που είχε συγκινηθεί από την ιστορία της, και τον οποίο τελικά παντρεύτηκε ενώ ήταν πίσω από τα κάγκελα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ