ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΑΛΛΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Στους δρόμους βρίσκονται εδώ και τρεις ημέρες οι κτηνοτρόφοι της Γαλλίας διεκδικώντας θωράκιση της παραγωγής τους και προστασία από τις αθρόες εισαγωγές, καλύτερες και ουσιαστικές ενισχύσεις για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική τους διαδικασία.

Στο πλαίσιο του αγώνα τους οι κτηνοτρόφοι έστησαν μπλόκα σε δρόμους έχοντας μαζί τους και κοπάδια ζώων, έκαναν εισβολές σε σούπερ μάρκετ, απαιτώντας να φύγουν από τα ράφια τα εισαγόμενα προϊόντα και πραγματοποιούσαν ελέγχους σε φορτηγά που μετέφεραν γάλα και κρέατα, κατάσχοντας κυριολεκτικά προϊόντα εισαγωγής. Μάλιστα κάποιοι εισέβαλαν στα σούπερ μάρκετ μαζί με ζώα ενώ κάποιοι άλλοι πέταξαν στους δρόμους, γάλα, ζωοτροφές και κοπριά.

Ο μέχρι σήμερα αγώνας των κτηνοτρόφων ανάγκασε την κυβέρνηση, που τρέμει τα συνδικάτα των κτηνοτρόφων, να ανακοινώσει ενισχύσεις 600 εκ. ευρώ, που όμως κρίθηκαν ανεπαρκείς, με αποτέλεσμα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Αν μη τί άλλο οι Γάλλοι κτηνοτρόφοι δίνουν μαθήματα αγώνων σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στις ραγιάδικες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες γεωργών και κτηνοτρόφων στην Ελλάδα που δεν τόλμησαν να πουν ένα όχι στις συμφωνίες με τους δανειστές προτρέποντας την κυβέρνηση να υπογράψει την όποια συμφωνία έφερναν οι δανειστές άσχετα αν αυτή διέλυε την αγροτική παραγωγή.

Ας δουν όμως και οι απλοί κτηνοτρόφοι τί σημαίνει αγώνας και πως ικανοποιούνται αιτήματα και ας απομονώσουν τις ηγεσίες των τριτοβάθμιων οργανώσεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ