ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΛΛΗΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Πολλοί είναι αυτοί που απορούν για το τί τρέχει με τις συνεχείς πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από τη Λάρισα και τον τύρναβο τις τελευταίες ημέρες. Η εξήγηση βρίσκεται στην κοινή ελληνοϊσραηλινή άσκηση που βρίσκεται σε εξέλιξη και σύμφωνα με πληροφορίες θα ολοκληρωθεί στις 30 Ιουλίου.

Στο πλαίσιο αυτό στις 16/7/2015 προσγειώθηκαν στην Λάρισα 12 ισραηλινά ελικόπτερα, για να τα ακολουθήσουν άλλα οκτώ. Μαζί και πολυάριθμο στρατιωτικό προσωπικό. Πρόκειται για μια ακόμη άσκηση “έρευνας διάσωσης πεδίου μάχης” που θα γίνει σε ελληνικό έδαφος και θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιουλίου. Ιδιαίτερα στο στρατόπεδο Περισσάκη, αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο.

Πρόσφατα διεξήχθη και η διεθνής Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «ΗΝΙΟΧΟΣ» (από 20 έως 30 Απριλίου 2015) που προέβλεπε τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών – ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ».

Η πρώτη φορά που πραγματοποιήθηκαν τέτοιου είδους ασκήσεις ήταν το 2009, επί κυβερνήσεως Καραμανλή, όταν με πλήρη μυστικότητα παραχωρήθηκε ο ελληνικός εναέριος χώρος για τις πολεμικές προετοιμασίες του Ισραήλ με στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ