Όλα τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την ΑΔΜΗΕ ΑΕ ιδιαίτερα μετά την επιβληθείσα από τους δανειστές συμφωνία της κυβέρνησης συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποίησε σήμερα το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ με τους Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας, Μανώλη Κορωνιωτάκη και Ιωάννη Μπλάνα, αντίστοιχα ενώ ήταν παρών και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Εκπρόσωπος των εργαζόμενων συνάδελφος Φώτης Νικολόπουλος.
Από τη συνάντηση διαπιστώθηκε απόλυτη ταύτιση θέσεων ΓΕΝΟΠ και Διοίκησης ενάντια στο ενδεχόμενο πώλησης της ΑΔΜΗΕ ΑΕ. Ειδικότερα, επισημάνθηκε η ακατανόητη εμμονή των δανειστών για την πώληση της εταιρίας όταν από καμιά Κοινοτική Οδηγία δεν προκύπτει ότι πρέπει να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρίας, πολλώ δε μάλλον όταν η επιλογή του μοντέλου Independent Transmission Operator (I.T.O.) προέκυψε μέσα από το νόμο 4001/11 ο οποίος ψηφίστηκε από την τότε κυβέρνηση προκειμένου να εναρμονιστεί η χώρα μας με τη Οδηγία 2009/72 ΕΚ.
Οι δυο πλευρές συμφώνησαν να καταβληθεί από κοινού η μέγιστη δυνατή προσπάθεια προς το υπουργείο Π.Α.Π.ΕΝ για να αποτραπεί η πώληση καθώς κάτι τέτοιο θα είναι ασύμφορο για τη χώρα, τη ΔΕΗ ΑΕ, κυρίως όμως για τους καταναλωτές καθώς είναι βέβαιο ότι η πώληση της ΑΔΜΗΕ θα επιφέρει αύξηση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.
Εξάλλου, η επιμονή των δανειστών για την πώληση της ΑΔΜΗΕ μόνο στη χώρα μας όταν το αντίστοιχο μοντέλο I.T.O λειτουργεί και εφαρμόζεται σε έξι τουλάχιστον χώρες της ΕΕ μεταξύ των οποίων η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Δανία, η Κροατία, η Βουλγαρία, η Εσθονία, καταδεικνύει για άλλη μια φορά την ορθότητα των ισχυρισμών μας.
Η Διοίκηση της εταιρίας ενημέρωσε στη συνέχεια το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ για την πορεία του επενδυτικού προγράμματος που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Διασύνδεση των Κυκλάδων, η οποία εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί εντός του χρονοδιαγράμματος (τέλος του 2016), απαλλάσσοντας τους καταναλωτές από την επιβάρυνση των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, μέρους των ρυθμιζόμενων χρεώσεων που αφορούν τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (Υ.Κ.Ω.)
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα των προσλήψεων καθώς η έλλειψη προσωπικού έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις με αποτέλεσμα να τίθεται εν αμφιβόλω η συντήρηση του Δικτύου Μεταφοράς και γενικότερα του συνόλου των δραστηριοτήτων της εταιρίας.
Απαίτηση της ΓΕΝΟΠ και της Διοίκησης της εταιρίας είναι η άμεση κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων από την κυβέρνηση έτσι ώστε η ΑΔΜΗΕ ΑΕ να προχωρήσει στην πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού.
Τέλος συμφωνήθηκε ότι η έναρξη εφαρμογής της νέας ΕΣΣΕ για το προσωπικό της ΑΔΜΗΕ ΑΕ θα ταυτιστεί με την ημερομηνία έναρξης εφαρμογής στη μητρική εταιρία ΔΕΗ ΑΕ.