ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΛΛΑΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ

Ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής ψηφοφορίας στη Βουλή, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για δεύτερη συνεχόμενη φορά η ΚΟ της ΝΔ στήριξε με την ψήφο της στο Κοινοβούλιο τη χώρα, ώστε να συνεχίσει να παραμένει όρθια.

Οι βουλευτές της ΝΔ, όπως και την προηγούμενη φορά, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, επέλεξαν την εθνική στάση. Επέλεξαν δηλαδή να κάνουν το ακριβώς αντίθετο, από αυτό που προτίμησαν οι δυνάμεις του λαϊκισμού. Αναλάβαμε ευθύνες που δεν μας αναλογούν και στηρίξαμε μια κακή συμφωνία, με μοναδικό μέλημά μας την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Με εγγυητή των κοινοβουλευτικών διαδικασιών τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και με αρραγές το μέτωπο της ευθύνης, στείλαμε ηχηρό μήνυμα σε όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια, πως παρά τις αμφιταλαντεύσεις ακόμα και του ίδιου του Πρωθυπουργού και των βουλευτών του, εμείς διασφαλίζουμε το μέλλον της χώρας.

Αυτό πράξαμε και χθες και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε, χωρίς ωστόσο να δίνουμε άλλοθι με την ψήφο μας, χωρίς να δίνουμε λευκή επιταγή, ούτε σε άδικα και σκληρά μέτρα, ούτε σε κρυπτόμενους βουλευτές, που αρνούνται να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης. Ξεκαθαρίσαμε σε όλους τους τόνους πως εξοντωτικά μέτρα, όπως αυτά των αγροτών, τα οποία και αποσύρθηκαν εξαιτίας και της δικής μας αντίδρασης, δεν πρόκειται να τα στηρίξουμε, για τον απλό λόγο, πως είναι το αποτέλεσμα της εγκληματικής διαπραγμάτευσης και εν τέλει της κακής συμφωνίας που έφερε στο κοινοβούλιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, θέλοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο εσωτερικό των συνιστωσών του δήλωσε πως  «κανένας δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την υπογραφή του». Καιρός είναι λοιπόν να αντιληφθεί, τόσο ο ίδιος, μα πολύ περισσότερο οι βουλευτές του, πως κανείς δεν μπορεί να κρύβεται πλέον πίσω από την δική μας ψήφο. Ο καθένας οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του. Αν δεν μπορούν, υπάρχει και ο δρόμος της παραίτησης, ο οποίος είναι πολύ πιο έντιμος».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ