ΙΤΑΛΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΩΤΙΚΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑ ΣΤΑ «ΣΕΜΝΑ» ΡΟΥΧΑ

Η Alessandra Moretti, μέλος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, υποψήφια  για την προεδρία της περιοχής Βένετο το 2015, απέδωσε την ταπεινωτική της ήττα, κέρδισε μόνο 22%των ψήφων, στο «σεμνό της ντύσιμο» που επέλεξε η ομάδα δημοσίων σχέσεων.

Συζητώντας την ήττα της με μια τοπική εφημερίδα είπε: «Αναγκάστηκα να ντυθώ σαν εργαζόμενη στη δημόσια συγκοινωνία. Το προσωπικό μου κουράστηκε για να δημιουργήσει μια εικόνα του εαυτού μου που δεν ήταν πιστευτή, δεν ήμουν εγώ. Έμοιαζα όπως όλοι οι άλλοι υποψήφιοι, όλοι τους άνδρες.»

Η κ Moretti, πρώην αντιδήμαρχος της Βιτσέντζα, μια πόλη στη βόρειο-ανατολική Ιταλία, έκανε πολλές δημόσιες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της προεκλογικής της εκστρατείας φορώντας ένα σκούρο κοστούμι και ένα απλό λευκό πουκάμισο.

Επίσης απέδωσε την ήττα της στην απόφαση της ομάδας της να την κρατήσουν μακριά από τηλεοπτικές εμφανίσεις. «Είπαν ότι είχα υπερεκτεθεί,» είπε.

Η επιλογή αυτή των ρούχων της κ Moretti, 42 ετών, από την ομάδα της ήρθε μετά  τη γελοιοποίησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου μίλησε εκτενώς για τη  ρουτίνα περιποίησής της και λεπτομερώς για τα ταξίδια της στην αισθητικό και το κομμωτήριο.

Τα ρούχα των γυναικών πολιτικών είναι τακτικό θέμα συζήτησης στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Πέρυσι, οχτώ γυναίκες νεοδιορισθείσες υπουργοί στην κυβέρνηση του  Matteo Renzi αντιμετώπισαν κριτική για το ντύσιμό τους από τα ΜΜΕ, τα οποία τις παρότρυναν να επικοινωνήσουν με τον Giorgio Armani.

telegraph.co.uk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ