ΗΛΙΑΝΘΟΣ ΜΕ 52 ΚΕΦΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ!!! (ΦΩΤΟ)

Τα παιχνίδια της φύσης όπως είναι αναμενόμενο κεντρίζουν το ενδιαφέρον όλων μας και προκαλούν απορίες για τη δύναμή της αλλά και για τις δυνατότητές της. Ενα τέτοιο σπάνιο φαινόμενο αντικρίζουν όσοι περνούν από το σπίτι του κ. Γιώργου Κυρίτση στον Αμπελώνα βλέποντας έναν τεράστιο ηλίανθο που έχει ούτε ένα, ούτε δύο αλλά 52 κεφάλια με σπόρια.

“Καλλιεργώ ηλίανθους εδώ και πολλά χρόνια αλλά τέτοιο φυτό πρώτη φορά είδα” μας εξηγεί ο κ. Γιώργος, ένας ανοικτός και πρόσχαρος άνθρωπος, που δεν διστάζει να μοιραστεί τα μυστικά για την επιτυχία σε όλες του τις καλλιέργειες.

000_0199 000_0207Οταν τον ρωτάμε πώς βρέθηκε αυτός ο ηλίανθος στον κήπο του τονίζει ότι δεν έψαξε τους σπόρους και ότι το φυτό δέχεται την ίδια φροντίδα όπως και όλα τα άλλα που βρίσκονται στον κήπο του. “Λίγη κοπριά περιστεριών, νερό, καθημερινή φροντίδα και πολλή αγάπη από μένα και τη σύζυγό μου είναι τα μυστικά μας” σπεύδει να μας πει, δείχνοντας με καμάρι και τα υπόλοιπα φυτά του κήπου του, αλλά και να απαντήσει στους γείτονες που τον πειράζουν αντικρίζοντας το σπάνιο φυτό.

ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΦΥΤΟ

000_0201 000_0202Ο κ. Γιώργος στον κήπο του καλλιεργεί με μεγάλη επιτυχία ντομάτες και όλα τα ζαρζαβατικά της εποχής, ενώ στρέφει πάντα την προσοχή του και σε σπάνια φυτά όπως τα φυτικά σφουγγάρια που τα έφερε στον Αμπελώνα από νησιά του Αιγαίου, και τα οποία μπορεί να μην τρώγονται, αλλά όπως μας εξηγεί, οι καρποί τους είναι θαυματουργοί για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας σε όσες γυναίκες τους χρησιμοποιούν σαν σφουγγάρι στο μπάνιο τους.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

000_0209Φιλότιμος και άνθρωπος της προσφοράς ο κ. Γιώργος έχει φυτέψει στην εξωτερική περίφραξη του σπιτιού τουαγγουριές τις οποίες φροντίζει, για να μπορούν να παίρνουν τους καρπούς τους, αυτή τη δύσκολη περίοδο, οι γείτονες που δεν έχουν το δικό τους μποστάνι και όπως είδαμε όλοι το γνωρίζουν και σπεύδουν να πάρουν λέγοντας ευχαριστώ στον πρόσχαρο καλλιεργητή.

000_0203

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ