ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Γιάννη Τσιρώνη, αρμόδιου για θέματα Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή των Δημάρχων Ελασσόνας κ. Νίκου Ευαγγέλου και Δίον-Ολύμπου κ. Κώστα Δημόπουλου, καθώς και εκπροσώπων φορέων της Ελασσόνας.

Η εν λόγω σύσκεψη έρχεται ως συνέχεια της συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στην Κατερίνη, παρουσία των Δημάρχων Κατερίνης, Δίον-Ολύμπου και Ελασσόνας, με στόχο την ενεργοποίηση όλων των φορέων προκειμένου να  οριστεί η στρατηγική αξιοποίησης του Ολύμπου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν αναλυτικά μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων και εκκρεμοτήτων, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη να επιδεικνύει την ουσιαστική του βούληση για να λυθούν πάσης φύσεως προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη στους σχεδιασμούς για την αξιοποίηση του ορεινού όγκου του Ολύμπου.

Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η απόφαση να ξεκινήσει άμεσα δημόσια διαβούλευση στην επαρχία Ελασσόνας, με τη συμμετοχή όλων των φορέων και στόχο την κατάρτιση συγκεκριμένου πλάνου το οποίο θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο και το οποίο θα αποτελέσει τη βάση νέου Προεδρικού Διατάγματος για τον Όλυμπο.

Αμέσως μετά τη λήξη της σύσκεψης ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ευαγγέλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

Συναντηθήκαμε σήμερα με την ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας έχοντας ως στόχο να προγραμματίσουμε τα επόμενα βήματα των δράσεων που χρειάζονται ώστε να δημιουργηθεί επιτέλους εκείνο το πλαίσιο που θα επιτρέψει στη χώρα να αξιοποιήσει το μυθικό βουνό του Ολύμπου.

Υπενθυμίζω πως τον περασμένο Μάρτιο για πρώτη φορά, οι τρεις δήμαρχοι που εκπροσωπούν τις περιοχές που «αγγίζει» ο Όλυμπος, ο Σάββας Χιονίδης της Κατερίνης, ο Κώστας Δημόπουλος του Δίον-Ολύμπου κι εγώ, χωρίς προκαταλήψεις και σε πνεύμα αλληλεγγύης και συνεργασίας, συμφωνήσαμε, στοχοποιώντας την διαδικασία, να συνεργαστούμε στο πλαίσιο της παρουσίασης μιας κοινής πρότασης η οποία θα διασφαλίζει τα συμφέροντας της περιοχής, με στόχο την ανάπτυξη και τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που θα επιφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα όσον αφορά την αξιοποίηση του Ολύμπου.

Ο υπουργός κ. Τσιρώνης τάσσεται θετικά απέναντι σε αυτή την πρωτοβουλία, δίνοντας λύσεις όπου μπορεί, κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε για το τελικό αποτέλεσμα της προσπάθειας.

Το αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει στην Ελασσόνα μια μεγάλη δημόσια διαβούλευση για το θέμα του Ολύμπου, και εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε περισσότερα».

Στην σύσκεψη στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκτός των Δημάρχων κκ. Ευαγγέλου και Δημόπουλου παραβρέθηκαν η Δασάρχης Ελασσόνας κ. Ζ. Φτίκα, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ελασσόνας κ. Δ. Οικονόμου, ο πρόεδρος του Faethon κ. Σ. Πιτένης, ο πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κ. Π. Ανδρεαδάκης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ορειβασίας κ. Δ. Γεωργούλης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου καθώς και σύμβουλοι του Υπουργού.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ