Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ: ΔΙΟΙΚΩΝΤΑΣ ΑΠΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ…

 

Παρέμβαση στο θέμα της την επαπειλούμενης αναστολής λειτουργίας του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων  έκανε χθες ο Κωνσταντίνος Μπαργιώτας βουλευτής Λάρισας με το Ποτάμι Υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του κόμματος. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Η επαπειλούμενη αναστολή λειτουργίας του Τμήματος Ακτινοθεραπείας του Νοσοκομείου Παίδων αποτελεί την πιο σκληρή επιβεβαίωση όσων ανησυχούσαν και ανησυχούν για την ανυπαρξία παρεμβάσεων στο σύστημα υγείας. Έξι μήνες τώρα, το Υπουργείο Υγείας υποδύεται το ρόλο του θεατή.

Η κατάρρευση του παραπαίοντος ΕΣΥ σε αυτές τις συνθήκες ήταν απολύτως προβλέψιμη και αναμενόμενη. Ελάχιστοι διορισμοί καρκινοβατούν από το 2014, η αναιμική  επιχορήγηση των νοσοκομείων έχει παρακρατηθεί σχεδόν ολόκληρη (έχουν πιστωθεί 90 μόλις εκατομμύρια από τα 500) και όλα παραπέμπονται σε ένα μέλλον που δεν έρχεται ποτέ.

Το Υπουργείο αδυνατεί να παρεμβεί ακόμη και πυροσβεστικά. Παρακολουθεί απλώς τις εξελίξεις, περιγράφοντας διαρκώς ένα ιδανικό ΕΣΥ, σε μια άλλη χώρα προφανώς με απεριόριστες πιστώσεις και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς.

Στο μεταξύ, στην Ελλάδα της κρίσης τα χειρουργεία των δημόσιων νοσοκομείων κλείνουν, οι ασθενείς εισάγονται φέρνοντας σεντόνια, φάρμακα και το μεσημεριανό τους, και τμήματα, όπως το ακτινοθεραπευτικό του Νοσοκομείου Παίδων, κινδυνεύουν να κλείσουν αφήνοντας δεκάδες παιδιά με κακοήθειες αβοήθητα! Δυστυχώς, όχι μόνο λόγω έλλειψης χρημάτων, αλλά και λόγω κακοδιοίκησης, έλλειψης προγραμματισμού και σχεδιασμού και σπατάλης πόρων, ακόμη και σήμερα.

Αλήθεια, θα μας εξηγήσει το Υπουργείο και η Διοίκηση του Νοσοκομείου, γιατί δεν εξασφαλίστηκαν επικουρικοί έστω γιατροί; Ποιος παρέλειψε να προνοήσει εγκαίρως για τη στελέχωση του τμήματος; Θα τα λύσει όλα η αντικατάσταση των Διοικητών με πολιτικούς φίλους του νέου καθεστώτος; Δυστυχώς, η κακοδιοίκηση διαιωνίζεται στο ΕΣΥ. Θέλουμε να πιστεύουμε – και να ελπίζουμε- πως η δημοσιότητα, και μόνο αυτή, θα αναγκάσει τους υπευθύνους να βρουν άμεσα μια προσωρινή λύση. Μόνιμες, διαρκείς λύσεις μέσα από αποτελεσματικές θεσμικές παρεμβάσεις, δυστυχώς, δεν αναμένονται σύντομα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ