«ΣΠΑΕΙ» ΚΑΡΔΙΕΣ: ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΗΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΑΝΑΠΗΡΟ ΑΔΕΣΠΟΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ ΞΑΝΑ! (VIDEO)

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η απίστευτη ιστορία του Νέμο, ενός παράλυτου, πρώην αδέσποτου σκύλου από το Ηράκλειο, ο οποίος βρήκε όχι μόνο στέγη και θαλπωρή, αλλά και τη δύναμη να σταθεί ξανά στα πόδια του.

Ο Νέμο είχε τραυματιστεί σοβαρά στα μπροστινά ποδαράκια του και παρά τα χειρουργεία στα οποία υποβλήθηκε δεν κατάφερε να περπατήσει. Είχε χάσει τη δυνατότητα να κινεί τα δύο μπροστινά του άκρα, ενώ οι κτηνίατροι δεν πίστευαν ότι θα μπορούσε να περπατήσει ξανά.

Κλεισμένος στο κλουβί του Καταφυγίου Ζώων του Δήμου Ηρακλείου, ο Νέμο γινόταν όλο και πιο μελαγχολικός, ανησυχώντας τους φιλόζωους που τον φρόντιζαν.

Και τότε έγινε το «θαύμα».

Ο Χαρίλαος Πανταγούτσος, ο οποίος είχε μάθει την ιστορία του, αποφάσισε συνειδητά να υιοθετήσει τον Νέμο.

Πριν ωστόσο υπογράψει το συμβόλαιο υιοθεσίας του στο Γραφείο Αδέσποτων του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, η Ελένη Ανδρεαδάκη, μέλος της «Ζωόφιλης Δράσης», του ζήτησε αν θέλει να δει πρώτα τον Νέμο και έπειτα να προχωρήσει στην υιοθεσία του.

«Δεν θέλω να τον δω. Μου φτάνει που το ζώο είναι με ειδικές ανάγκες. Γι’ αυτό το θέλω. Δεν με ενδιαφέρει ούτε τι χρώμα έχει, ούτε πόσα κιλά είναι. Ούτε αν είναι όμορφο ή άσχημο. Εγώ θα δείτε, ότι θα το κάνω να περπατήσει ξανά» της απάντησε ο Χαρίλαος Πανταγούτσος.

Αυτήν, μάλιστα, την υπόσχεση που έδωσε, την τήρησε μ’ έναν άκρως συγκλονιστικό τρόπο. Με ατελείωτες ώρες άσκησης, μασάζ και φυσιοθεραπείες, ο Νέμο, όχι μόνο κατάφερε να σταθεί ξανά στα τέσσερα πόδια του, όχι μόνο άρχισε να κινεί τα μπροστινά του άκρα και να περπατάει σιγά – σιγά, αλλά με θέληση ξεπέρασε όλες τις κινητικές του δυσκολίες…

cretalive.gr/newsbomb.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ