ΛΑΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συνάντηση εκπροσώπων φορέων και συλλογικοτήτων του νομού Λάρισας οι οποίοι διαφωνούν κάθετα με την ερμηνεία που έδωσε η κυβέρνηση στο μήνυμα του δημοψηφίσματος και πιστεύουν ότι πρέπει να συνεχιστεί ο αγώνας για το όχι μέχρι το τέλος πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΛΜΕ την Πέμπτη. Στη συνάντηση αποφασίστηκε η συγκρότηση λαϊκής πρωτοβουλίας που θα αναδεικνύει το αίτημα του όχι σε όλα τα μνημόνια. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση αναφέρονται τα εξής:

“Στο  δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ο ελληνικός λαός είπε ένα μαζικό ΟΧΙ σε όλα αυτά που εξαθλιώνουν τη ζωή του και υποθηκεύουν το μέλλον του. Απαίτησε μια καλύτερη ζωή και όχι μια νέα μνημονιακή συμφωνία, έναν δρόμο ρήξης με την ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ και όχι μια πορεία υποταγής.

Όμως, μόλις μια μέρα μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάθισε στο τραπέζι της “εθνικής συνεννόησης” με αυτούς που στήριξαν τα μνημόνια και αντιτάχθηκαν σθεναρά στο ΟΧΙ του λαού. Στη νέα διαπραγμάτευση με τους “θεσμούς” κατέληξε σε ένα νέο μνημόνιο και προχωρά με πρωτοφανή αγριότητα και επιθετικότητα ενάντια στις ανάγκες των εργαζομένων και στις προσδοκίες του “ΟΧΙ”  στο δημοψήφισμα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει και οξύνει με τον καλύτερο τρόπο το έργο της κοινωνικής καταστροφής των προκατόχων της.

Σε αυτές τις συνθήκες, η οργάνωση και η κλιμάκωση του αγώνα, ο κοινός βηματισμός των ριζοσπαστικών και ρηξιακών, ταξικών κοινωνικών δυνάμεων, των σωματείων και του Εργατικού Κέντρου,  αποτελούν εκ των ων ουκ άνευ όρο για την ανατροπή της κανιβαλικής πολιτικής και την ικανοποίηση των λαϊκών συμφερόντων.

Με αυτή τη λογική την Πέμπτη 23/7 στα γραφεία της ΕΛΜΕ, έγινε μια πρώτη συνάντηση αγωνιστριών-ών και πολιτικών-κοινωνικών δυνάμεων για τη δημιουργία λαϊκής πρωτοβουλίας στη Λάρισα-για το “ΟΧΙ” μέχρι τέλους, για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών. Αποφασίστηκε σειρά δράσεων και το επόμενο χρονικό διάστημα να διεξαχθεί ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας.

Συνεχίζουμε στο δρόμο του ”ΔΕ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com