45 BLOGTROTTERS ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η Θεσσαλονίκη “συζητιέται” στο εξωτερικό από το νεανικό κοινό και όχι μόνο. Τα “φώτα” έστρεψαν στην πόλη οι περίπου 45 ξένοι bloggers (κάτοχοι ιστολογίων), που φιλοξενήθηκαν πρόσφατα στην πόλη και τις γύρω περιοχές, ανακάλυψαν τους γαστρονομικούς “θησαυρούς” της, τα χρώματα, τη μουσική, τα στέκια, την ψυχαγωγία και το χαρακτήρα της και μίλησαν για τις εμπειρίες τους μέσα από εκατοντάδες αναρτήσεις στα προσωπικά τους blogs, στο facebook, το instagram, το twitter κ.α. 

Το μοναδικό φωτογραφικό άλμπουμ τους ταξίδεψε σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με σκοπό να εμπνεύσει τους ακόλουθούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να τους παρακινήσει να επισκεφθούν την πόλη.

Ήδη, από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του άλμπουμ κατεγράφησαν 2.000.000 views. Κι αυτή ήταν μόνο η αρχή, καθώς τα πρόσφατα στοιχεία από το Blogtrotters Event, που διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη από τη Marketing Greece, με την υποστήριξη της Ενωσης Ξενοδόχων της πόλης (ΕΞΘ) και σε συνεργασία με τον δήμο και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δείχνουν ότι οι impressions (σ.σ. εμφανίσεις) είναι περισσότερες από 11.000.000. Η διοργάνωση είχε άμεσους αποδέκτες εκατομμύρια χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πλαίσιο της φιλοξενίας τους στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΕΞΘ, Αριστοτέλης Θωμόπουλος και τα μέλη του διοικητικού της συμβουλίου, υποδέχθηκαν τους bloggers σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής. Μάλιστα, ο κ. Θωμόπουλος τους χάρισε μετάλλια και μπλουζάκια με το σήμα του Διεθνούς Μαραθωνίου “Μέγας Αλέξανδρος”.

Το πρόγραμμά τους ήταν ένας συνδυασμός όλων των τουριστικών πτυχών του ευρύτερου προορισμού (ιστορία, διασκέδαση, γαστρονομία, κουλτούρα και φυσική ομορφιά) μέσα από περιηγήσεις στην πόλη, γαστρονομικούς περιπάτους στην Αριστοτέλους, γνωριμία με τοπικούς δημιουργούς αλλά και ένα ξέφρενο πάρτι δίπλα στα γαλαζοπράσινα νερά της Χαλκιδικής.

Η πλειοψηφία των bloggers προερχόταν από την Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ ανάμεσά τους υπήρχαν και αρκετοί από την γειτονική Τουρκία, την Κίνα, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ελβετία, την Αυστρία, την Πολωνία και την Ολλανδία. Το ψηφιακό τους λεύκωμα, ήδη ταξιδεύει παντού μέσα από tweets, selfies, posts και pins με φόντο το Λευκό Πύργο, τη θάλασσα του Θερμαϊκού και τους δρόμους γύρω από την Πλατεία Αριστοτέλους.

nooz.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ