ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΠΩΣ ΠΗΡΕ ΔΕΔΟΥΛΕΜΕΝΑ ΚΑΙ… ΤΗΝ ΑΠΕΛΥΣΑΝ

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ηράκλειο, έπειτα από καταγγελία της ΕΛΜΕ Ηρακλείου, σύμφωνα με την οποία φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης της πόλης απέλυσε καθηγήτρια επειδή εκείνη αρνήθηκε να υπογράψει πως είχε πάρει το Δώρο Πάσχα, το οποίο όμως, ουδέποτε της καταβλήθηκε.

Ακολουθεί το ψήφισμα της ΕΛΜΕ Ηρακλείου:

Το σωματείο EΛΜΕ Ηρακλείου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου εκπαιδευτικών ιδιωτικής εκπαίδευσης Ηρακλείου, Γ. Κ., στην οποία ανακοινώθηκε η μη συνέχιση της συνεργασίας της με το φροντιστήριο ……… για την επόμενη σχολική χρονιά 2015-2016 λόγω «διατάραξης του καλού και οικογενειακού κλίματος» της επιχείρησης.

Ένα «καλό κλίμα» που διαταράχθηκε όταν η εργαζόμενη καθώς και άλλοι συνάδελφοι, αρνήθηκαν να υπογράψουν ότι έλαβαν το δώρο Πάσχα για το έτος 2015, χωρίς να τους έχει καταβληθεί.

Η απαίτηση αυτή της εργοδοσίας προέκυψε μετά από έλεγχο της επιθεώρησης εργασίας στην επιχείρηση. Η στάση αυτή των συναδέλφων οδήγησε τελικά στην καταβολή του δώρου Πάσχα στην ίδια καθώς και στους υπόλοιπους συναδέλφους. Γεγονός που ωστόσο, δεν ξεχάστηκε από την εργοδοσία και υπήρξε η αιτία της εκδικητικής απόλυσής της, όπως της ανακοινώθηκε στην συνάντηση με την εργοδοσία 8/7/2015.

Άλλωστε, ακόμα και με παραδοχή των ίδιων των εργοδοτών του φροντιστηρίου ενώπιον των εκπροσώπων του σωματείου, η συνάδελφος ασκούσε επί 5,5 συναπτά έτη άψογα και με συνέπεια το εκπαιδευτικό της έργο.

Σαφώς και η περίπτωση της συναδέλφισσας δεν συνιστά εξαίρεση στην ιδιωτική εκπαίδευση. Το «καλό και οικογενειακό κλίμα» στον χώρο των φροντιστηρίων περιλαμβάνει ατομικές συμβάσεις, αδήλωτη εργασία, υπασφάλιση, υπογραφή εξευτελιστικών ωρομοσθίων,μη καταβολή δώρων και επιδομάτων κλπ και η διεκδίκηση ακόμα και των αυτονόητων εργασιακών δικαιωμάτων μπορεί να οδηγήσει στη «διατάραξη» του και την απόλυση των εργαζομένων που τολμούν να διεκδικούν ακόμα!

Δηλώνουμε αλληλέγγυοι στο δίκαιο αγώνα που δίνει η συνάδελφος μέσα από το σωματείο της για την επαναπρόσληψη της ,όπως και σε κάθε έργαζόμενο που διεκδικεί τα δικαιώματα του.

Απαιτούμε:

Την καταβολή των δεδουλεμένων της (δώρα, επιδόματα)

Την επαναπρόσληψή της με ίσο αριθμό ωρών απασχόλησης με το προηγούμενο έτος, από τον μήνα Σεπτέμβριο

Ο αγώνας για κάθε εργαζομένο είναι κοινός αγώνας όλων των εργαζομένων.

Η επίθεση σε έναν είναι επίθεση σε όλους και όλοι μαζί απαντάμε και σπάμε το φόβο της εργοδοτικής τρομοκρατίας.

Ο συλλογικός αγώνας και η ταξική αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας.

flashnews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ