ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αυστηρό email προς το κυβερνητικό επιτελείο απέστειλαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα οι δανειστές ζητώντας σειρά διευκρινίσεων αναφορικά με τις διατάξεις που σχετίζονται με το ασφαλιστικό.

Πριν ακόμη στεγνώσει το μελάνι της έγκρισης του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων από τη Βουλή, οι εκπρόσωποι των δανειστών με έγγραφό τους ζητούν να επαναδιατυπωθούν κάποια σημεία, κρίνοντας ασαφείς και ατελείς κάποιες διατάξεις.

Tην ίδια στιγμή μπαίνουν στο μικροσκόπιο όλες οι αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν εγκριθεί από 1/1/2015, προκειμένου να εφαρμοστούν μειώσεις που θεσμοθετήθηκαν το 2010.

Η ουσία του προσφάτως ψηφισθέντος νόμου 4334/15 δεν αλλάζει, ωστόσο ζητείται από την αρμόδια ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης να προχωρήσει στην εξειδίκευση των διατάξεων ώστε να διευκολυνθεί η εφαρμογή τους και να γίνουν σαφέστερες.

Οι «θεσμοί» μέσα από την επιστολή τους αφήνουν υπόνοιες για παρερμηνείες και λανθασμένη μετάφραση από αυτούς που συνέταξαν τον νόμο, υποδεικνύοντας μάλιστα τον τρόπο επαναδιατύπωσης των διατάξεων μέσω ερμηνευτικών εγκυκλίων.

enikos.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ