ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ 43 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΕΑ ΕΡΕΥΝΑ

Οι γονείς και οι συγγενείς των 43 φοιτητών του Μεξικού που έχουν εξαφανιστεί εδώ 10 μήνες διαδήλωσαν την Κυριακή για να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να συνεχίσει την έρευνα για τον εντοπισμό τους.

Οι αρχές λένε ότι η διεφθαρμένη τοπική αστυνομία απήγαγε τους μαθητές το Σεπτέμβριο του περασμένου έτους και τους παρέδωσαν σε μια συμμορία ναρκωτικών, που τους έσφαξαν. Οι οικογένειες όμως των παιδιών είναι θυμωμένες με τον χειρισμό της υπόθεσης και αρνούνται να πιστέψουν ότι τα παιδιά τους είναι νεκρά.

«Απαιτούμε την επανέναρξη της έρευνας και το άνοιγμα της υπόθεσης, που αυτή η διεφθαρμένη κυβέρνηση έχει αρνηθεί να κάνει”, δήλωσε ο Vidulfo Rosales, δικηγόρος των οικογενειών.

Οι αξιωματούχοι λένε ότι οι αστυνομικοί της Iguala, στο νότιο Μεξικό, παρέδωσαν στους μαθητές στη  συμμορία ναρκωτικών Guerreros Unidos, που τους σκότωσε και έκαψε τα σώματά τους, σύμφωνα με τους εισαγγελείς.

Δεκάδες αξιωματικοί και ύποπτοι έχουν συλληφθεί, μαζί με το δήμαρχο.

Μόνο ένας από τους μαθητές έχει αναγνωριστεί μεταξύ των απανθρακωμένων λειψάνων που βρέθηκαν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Οι γονείς των παιδιών απορρίπτουν τα συμπεράσματα της κυβέρνησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ