FT: ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΙΕΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΡΙΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ

Την ψήφιση και τρίτου πακέτου προαπαιτούμενων ώστε να γίνει εκταμίευση χρημάτων φαίνεται να ζητούν επιτακτικά από την Αθήνα οι δανειστές, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

«Αυτό είναι για την ώρα το μεγάλο σημαντικό πρόβλημα. Δεν θέλουν να καταλάβουν ότι θα υπάρξει άλλο ένα σημαντικό πακέτο “προαπαιτουμένων” πριν από οποιαδήποτε εκταμίευση. Έχουν ήδη κόπωση εφαρμογής μετά από δύο μικρο-νομοσχέδια» δηλώνει στην εφημερίδα αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις, δίχως ωστόσο να κατονομάζεται.

Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα συσχετίζει με το ζήτημα και την απόφαση να έρθουν στην Αθήνα πρώτα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών και μετά οι εκπρόσωποί τους. Αυτό είναι, σύμφωνα με τους FT, και το τελευταίο σημάδι ανησυχίας στους δανειστές: Οτι παρά την απόφαση που επιτεύχθη πριν από δύο εβδομάδες, υπάρχουν ακόμα μεγάλες διαφοροποιήσεις που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τις διαπραγματεύσεις πριν την ημερομηνία ορόσημο της 20ης Αυγούστου.

«Ορισμένες χώρες της Ευρωζώνης, περιλαμβανομένης της Γερμανίας, πιέζουν προκειμένου να περάσει ένας νέος γύρος “prior actions” πριν ακόμα να υπογραφεί νέο Μνημόνιο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές. Αξιωματούχοι λένε ότι αν οι πιστωτές αποφασίσουν να απαιτήσουν επιπλέον μέτρα πριν να αποτυπωθεί στο χαρτί η συμφωνία, τότε η ψήφιση αυτών των μέτρων θα μπορούσε να αποτελέσει επίσης “prior action” για την πρώτη εκταμίευση δόσης» γράφουν οι Financial Times.

imerisia.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ