ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΜΗΝΥΤΗΡΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διαβίβασε στην Πρόεδρο της Βουλής τον φάκελο με τις μηνυτήριες αναφορές του επικεφαλής του κόμματος Τελεία Απόστολου Γκλέτσου και του δικηγόρου Παναγιώτη Γιαννόπουλου, κατά του Γιάνη Βαρουφάκη.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε τις μηνυτήριες αναφορές και τα έγγραφα που τις συνοδεύουν στην Βουλή βάση του νόμου περί ευθύνης υπουργών.

Και αυτό γιατί η Δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν σε πράξεις η παραλείψεις πολιτικών προσώπων, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Όπως αναφέρει στην επιστολή:

Σας διαβιβάζουμε, από υπηρεσιακή υποχρέωση, τις α) με αριθμό πρωτ. 3328/21-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Απόστολου Γκλέτσου του Ευσταθίου, Δημάρχου Στυλίδας και Προέδρου του Πολιτικού Κόμματος με την επωνυμία «Τελεία», κατοίκου Στυλίδας, μετά των συνημμένων σ’ αυτήν είκοσι έξι (26) εγγράφων,

β) με αριθμό πρωτ. 3348/22-7-2015 μηνυτήρια αναφορά του κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλου, Δικηγόρου Αθηνών, κατοίκου Αθηνών, μετά των συνημμένων σ’ αυτήν έξι (6) εγγράφων, κατά του κ. Ιωάννη (Γιάνη) Βαρουφάκη του Γεωργίου, πρώην Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή, κατοίκου Αθηνών, σύμφωνα με τα άρθρα 86 του Συντάγματος και 1, 4 του Ν. 3126/2003 «Ποινική Ευθύνη Υπουργών», λόγω αρμοδιότητάς σας.

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ευτέρπη Κουτζαμάνη

tribune.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com