ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2019 ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Με κύριο θέμα συζήτησης την έγκριση της Β’ φάσης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2019 συνεδρίασε την Τρίτη το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, ωστόσο μια πρόταση του επικεφαλής της παράταξης Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία Στάθη Ντούρου για την έγκριση ψηφίσματος που αφορούσε στην απελευθέρωση των πλειστηριασμών  πρώτης κατοικίας έφερε τα πάνω- κάτω στη συνεδρίαση προκαλώντας την… έκρηξη του προέδρου Γρ. Παπαχαραλάμπους!

Για «δυο μέτρα και δυο σταθμά» στη συζήτηση των ψηφισμάτων έκανε λόγο ο κ. Ντούρος καλώντας το Περιφερειακό Συμβούλιο «… ως εκλεγμένο αιρετό σώμα να πάρει πολιτική απόφαση για μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών ή για μια ακόμη φορά να αποφύγει την πολιτική δέσμευση», με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό να τονίζει πως «κανείς δε θέλει να αλλάξει χέρια η ιδιοκτησία ανθρώπων που με μόχθο την απέκτησαν» και την περιφερειακή σύμβουλο της Θεσσαλών Συμπολιτεία Ευαγγελία Λιακούλη  να επισημαίνει πως «τόσο σοβαρά ζητήματα πρέπει να θίγονται με εισηγήσεις και τοποθετήσεις των παρατάξεων», προτείνοντας τη μετάθεση της συζήτησης σε επόμενη συνεδρίαση, κάτι που έγινε τελικά αποδεκτό.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΗ επιμονή του κ. Ντούρου για το ψήφισμα προκάλεσε  την έκρηξη Παπαχαραλάμπους  που μίλησε για «άγνοια κανονισμού και απαράδεκτη στάση απέναντι στο σώμα για πρώτη φορά στα χρονικά», ενώ σε σχετική τοποθέτησή της η επικεφαλής της παράταξης  Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία  Ηρώ Διώτη  υποστήριξε πως υπάρχει σχετική δέσμευση της κυβέρνησης «να μην υπάρξουν πλειστηριασμοί μέχρι να έρθει προς ψήφιση ν/σ για τα «κόκκινα δάνεια» και την πρώτη κατοικία».

Αναφορικά τέλος με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ο κ. Αγοραστός στην εισήγησή του υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα πολύ καλά δομημένο αλλά χωρίς εγγυημένες πιστώσεις πρόγραμμα, με στρατηγικό στόχο της Β’ φάσης μια ισχυρή και καινοτόμος οικονομία στην Ευρώπη με επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA«Η τραπεζική αργία δημιουργεί μια νέα… κουλτούρα όπου κανένας δεν πληρώνει κανέναν, ωστόσο θα αξιοποιήσουμε το σύνολο των πόρων που μας αναλογούν», κατέληξε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ