ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Συγκέντρωση – συλλαλητήριο κτηνοτρόφων στην πλατεία περιφέρειας στο κέντρο της Λάρισας ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα που επιβάλουν οι δανειστές, διοργανώνει την Πέμπτη στις 11 π.μ. η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων της Θεσσαλίας καλώντας τον κλάδο σε μαζική συμμετοχή για την επιβίωσή του. Στην ανακοίνωση – κάλεσμα αναφέρονται τα εξής:

“Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφών Περιφέρειας Θεσσαλίας εκφράζει την έντονη αντίδρασή της στα νέα μέτρα που πρόκειται να υιοθετήσει η κυβέρνηση και καλούμε τα μέλη μας | σι κινητοποίηση για να αποτρέψουμε τον αφανισμό μας.

Που το στηρίζουμε αυτό;

1)            Στο πρόβλημα με  τους βοσκότοπους που εδώ και 3 χρόνια αρκετοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν επιλέξιμους βοσκότοπους και δεν έχουν πληρωθεί τις επιδοτήσεις. Τώρα που ξεκινάει η νέα ΚΑΠ 2015 – 2020 αν δεν αλλάξει κάτι θα έχουμε όλοι πρόβλημα

2)            Στην κατάργηση της επιδότησης πετρελαίου και στην αύξηση του ηλεκτρικού ρεύματος με μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγός

3)            Πολλοί αγρότες θα σταματήσουν να καλλιεργούν τα χωράφια τους λόγω των νέων μέτρων με αποτελεσμα να αυξηθούν οι τιμές των ζωοτροφών  και να αυξηθεί ακόμη περισσότερο το κόστος παραγωγής.

4)            Στην σχεδιαζόμενη απότομη καιμεγάλη αύξηση των ασφαλιστικών εισροών

5)            Στη σχεδιαζόμενη απότομη και μεγάλη αύξηση των Φορών

6)            Τις ασθένειες που εμφανίζονται τα τελευταία χρόνια και αφανίζουν κοπάδια χωρίς αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ τον οποίο ξέρουμε μόνο από τα λεφτά που πληρώνουμε .

7)  Στη μελλοντική κατάργηση της φέτας ως ελληνική προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης που υπάρχει στην ατζέντα των συζητήσεων ανάμεσα στην Ε.Ε. και τις ΗΠΑ

Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης αποσκοπούν στην αρπαγή των επιδοτήσεων για να πληρώσουμε εφορία και ασφαλιστικές εισφορές κάτι τα οποία δεν συμβαίνουν σε καμία χώρα της Ε.Ε.

Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη γιατί σ’ ένα χρόνο δεν θα υπάρχουμε”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ