ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Με παρεμβάσεις των δύο παρατάξεων της αντιπολίτευσης (Δράση Πολιτών και Λαϊκή Συσπείρωση) που ήταν οι μόνες παρούσες, ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου, αφού για μία ακόμη φορά ο δήμαρχος δεν έκανε καμία απολύτως ενημέρωση για το τί έγινε στο δήμο το μήνα που πέρασε, γεγονός ενδεικτικό του έργου που παράγεται. 

Ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών, Στ. Ροντούλης στην εισήγησή του ανέδειξε το πρόβλημα που δημιουργείται στο χύμα τσίπουρο, με το δεύτερο κύμα απαιτήσεων του ΟΟΣΑ, που ουσιαστικά απαγορεύει τη διακίνησή του, αφήνοντας ουσιαστικά ελεύθερο πεδίο στο εμφιαλωμένο. Ο κ. Ροντούλης ζήτησε να υπάρξει συναγερμός ώστε να αποτραπούν τα σχέδια του ΟΟΣΑ αλλά και εγχώριων κύκλων που θέλουν την υπερφορολόγηση του προϊόντος.

Απαντώντας ο δήμαρχος σημείωσε ότι η δημοτική αρχή παρακολουθεί το θέμα και θα επέμβει μόλις υπάρξει κάτι δεδομένο, και όχι απλές πληροφορίες όπως αυτές που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας.

Ο κ. Ροντούλης επίσης, με αφορμή δημοσίευμα του paidis.com, ζήτησε απαντήσεις για τη λειτουργία του κοινωνικού παντοπωλείου Τυρνάβου, υποστηρίζοντας ότι τα ερωτήματα που θέτει το δημοσίευμα χρίζουν άμεσων απαντήσεων για να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος υποστήριξε ότι για πρώτη φορά το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί με διαφάνεια και ότι ο ΟΚΠ προχώρησε στην απογραφή των δικαιούχων με συγκεκριμένα κριτήρια ώστε τα τρόφιμα να πηγαίνουν σε εκείνους που τα δικαιούνται. Φυσικά για τα συγκεκριμένα ερωτήματα δεν έδωσε καμία απάντηση.

Ενα άλλο θέμα που έθιξε ο κ. Ροντούλης ήταν αυτό της έλλειψης κανονισμού λειτουργίας λαϊκών αγορών, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το χάος που επικρατεί στη λαϊκή του Αμπελώνα.

Ο δήμαρχος υποστήριξε ότι μέχρι το τέλος του έτους ο δήμος θα προχωρήσει στη σύνταξη κανονισμού λαϊκών αγορών, κανονισμού νεκροταφείων, αλλά και θα επεκτείνει τον κανονισμό κοινόχρηστων χώρων και πλατειών σε όλο το δήμο. Τέλος επεσήμανε ότι θα προχωρήσει και στη σύνταξη κανονισμού για τις αμμοληψίες, ώστε το υλικό να χρησιμοποιείται σε δημοτικά έργα αλλά και για να σταματήσει η εκμετάλλευση του συγκεκριμένου θέματος.

Τέλος ο κ. Ροντούλης ζήτησε να εκδώσει το δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα στήριξης της εφημερίδας “Ελευθερία” στη διαμάχη της με την οργάνωση Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο δήμαρχος απέρριψε το αίτημα λέγοντας ότι ο δήμος Τυρνάβου δεν μπορεί να μπει ανάμεσα σε ένα έντυπο και σε ένα κόμμα, ενώ και στην ψηφοφορία που ακολούθησε το αίτημα απορρίφθηκε από τους συμβούλους της πλειοψηφίας με τη Λαϊκή Συσπείρωση να δηλώνει παρών.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Το θέμα του τσίπουρου έθιξε και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στ. Χατζηκράχτης, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να μην εφησυχάζει.

Επίσης ο κ. Χατζηκράχτης μίλησε για την πολιτιστική άπνοια που επικρατεί στο δήμο υποστηρίζοντας ότι οι μόνες εκδηλώσεις που έγιναν ήταν αυτές των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής χωρίς να βάλει ούτε ένα ευρώ ο δήμος. Ο κ. Χατζηκράχτης κάλεσε τη δημοτική αρχή να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα του πολιτισμού και του αθλητισμού και να διεκδικεί κονδύλια για εκδηλώσεις από το κράτος, όπως άλλωστε οφείλει.

Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κ. Κουλιός υποστήριξε ότι η πολιτιστική άπνοια οφείλεται στην έλλειψη χρημάτων, ενώ σημείωσε ότι λόγω πολιτικών συγκυριών το καρναβάλι δεν έγινε όπως είχε σχεδιαστεί, ενώ πρόβλημα αναμένεται να υπάρξει και με τη γιορτή κρασιού που θα έχει ψαλιδισμένο προϋπολογισμό σε σχέση με πέρυσι. Ο κ. Κουλιός επεσήμανε ότι με δυσκολία γίνονται φέτος οι 4 κεντρικές εκδηλώσεις (καρναβάλι – μπουρανί, γιορτή κρασιού, γιορτή αχλαδιού και Τζαρτζάνεια).

Σχολιάζοντας την απάντηση ο κ. Χατζηκράχτης υπογράμμισε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση είχε αναδείξει προεκλογικά όλες τις δυσκολίες στο χώρο της αυτοδιοίκησης εξαιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών, αλλά από την πλευρά της η σημερινή δημοτική αρχή με όμορφα λόγια παρουσίαζε μια εικονική πραγματικότητα ξετυλίγοντας μεγαλόπνοα σχέδια τα οποία δεν μπορεί να υλοποιήσει, και αντί της διεκδίκησης προτιμά την αδράνεια και την παθητική αποδοχή της.

Την απάντηση του κ. Κουλιού σχολίασε και ο κ. Ροντούλης επισημαίνοντας ότι ο δήμος ενώ δεν έχει λεφτά για πολιτιστικές εκδηλώσεις έδωσε τα αποθεματικά του δήμου στην ΤτΕ για να ικανοποιήσει σχετικό αίτημα της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερα καυστικός ήταν ο κ. Χατζηκράχτης και για τις συνεχόμενες επαφές που έχει ο δήμαρχος με τους διοικητές της 5ης ΥΠΕ, υποστηρίζοντας ότι ήδη ο κ Σαρχώσης έχει συναντηθεί πάνω από 6 φορές με τον πρώην διοικητή Λ Μακρή και με την νυν διοικητή Ν. Αντωνίου, χωρίς όμως να δίνονται ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα της πρωτοβάθμιας υγείας και να εμποδίζεται η διάλυση των κέντρων υγείας και των υπόλοιπων δομών.

Μάλιστα με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη όλων των δημάρχων του νομού στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, χαρακτήρισε επικίνδυνη την πρόταση του προέδρου της ΠΕΔ Θεσσαλίας περί ανάληψης ευθυνών από την πλευρά της αυτοδιοίκησης για τη λειτουργία των κέντρων υγείας, των ιατρείων και των ασθενοφόρων του ΕΣΥ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ