ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ!

Επίθεση στη δημοτική αρχή Τυρνάβου για την απόφασή της να δώσει σε ιδιώτη το καλλιτεχνικό κομμάτι της φετινής γιορτής κρασιού και μάλιστα με εισιτήριο, εξαπολύει η “Δράση Πολιτών”, με επιστολή προς το paidis.com, την οποία υπογράφουν οι σύμβουλοι της παράταξης Στ. Ροντούλης, Θ. Λάππας και Ανδ. Ξηρομερίσιος. Στην επιστολή τους αναφέρουν:

“Με οργή και αγανάκτηση η «Δράση Πολιτών» πληροφορήθηκε από το ιστολόγιό σας τα σχετικά με την ‘’ιδιωτικοποίηση’’ της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα από την παραπαίουσα Δημοτική Αρχή  του κ. Σαρχώση.

Στη αρχή δεν θέλαμε να πιστέψουμε τα αναγνωσθέντα, καθότι είναι εντελώς ξένα στην ηθική και στην πολιτική λειτουργία του συνδυασμού μας. Στη συνέχεια, όμως, έρευνα μας πιστοποίησε, με ονόματα και πράξεις, τη φερεγγυότητα των γραφομένων σας και τον ανιδιοτελή αγώνα που κάνετε για την έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών σας και της κοινής γνώμης ευρύτερα του Τυρνάβου.

Τούτων δοθέντων, λοιπόν, είμαστε υποχρεωμένοι να στηλιτεύσουμε τους χειρισμούς και την κρυψίνοια του κ. Σαρχώση και των συνεργατών του στο ζήτημα της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα.

Πρώτον, ο κ. Σαρχώσης και ο κ. Κουλιός όφειλαν να ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο για τις σχετιζόμενες με το θέμα εξελίξεις κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της 27ης Ιουλίου 2015. Όχι μόνο δεν το έπραξαν, αλλά προσπάθησαν μάλλον να συσκοτίσουν τα πράγματα, επικαλούμενοι αορίστως την οικονομική αδυναμία του Δήμου για την διοργάνωση σημαντικών πολιτιστικών εκδηλώσεων. Καθημερινά, λοιπόν, δικαιώνεται η ‘’Δράση Πολιτών’’ που ζητά το φάκελο των προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θεμάτων, προκειμένου να εξαναγκαστεί να λειτουργήσει με διαφάνεια ο κ. Σαρχώσης και οι πέριξ αυτού.

Στο σημείο αυτό, μάλιστα, τολμούμε να θέσουμε και το ακόλουθο ερώτημα: Γνώριζαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι του κ. Σαρχώση τους σχεδιασμούς για την ‘’ιδιωτικοποίηση’’ της γιορτής κρασιού και συμφώνησαν ή μήπως οι αποφάσεις ελήφθησαν μόνο από την κλειστή ομαδούλα πέριξ του κ. Σαρχώση; Οι προερχόμενοι από τον Αμπελώνα δημοτικοί σύμβουλοι, που μάλιστα υποδύονται τους αριστερούς αγωνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, συμφωνούν με τις πράξεις του επικεφαλής της παράταξής τους ή μήπως νιώθουν προδομένοι από τον κ. Σαρχώση, όπως ένιωσαν προδομένοι και από τον κ. Τσίπρα κατά τις δικές τους δημόσιες ανακοινώσεις;

Δεύτερον, τίθεται το ζήτημα της νομιμοποιητικής βάσης επί της οποίας θα στηριχθεί η ανεκδιήγητη επιχείρηση ιδιωτικοποίησης της γιορτής κρασιού. Με άλλα λόγια, υπάρχει κάποια έγγραφη συμφωνία μεταξύ ιδιώτη και Δήμου για την επιβολή του εισιτηρίου; Με ποια δεδομένα και στη βάση ποιών κριτηρίων αποφασίστηκε η εμπλοκή ιδιώτη σε ένα καθαρά δημοτικό γεγονός; Υπήρξε έστω κάποιος διαγωνισμός, κάποια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ή όλα έγιναν κάτω από τα παπλώματα του κ. Σαρχώση;

Τρίτον, φαίνεται ότι η ομάδα Σαρχώση επιδιώκει ουσιαστικά τον ενταφιασμό της γιορτής κρασιού στον Αμπελώνα. Σε μια αβάστακτη οικονομική πραγματικότητα, επιβαρύνει ανερυθρίαστα το λαϊκό εισόδημα, όταν ακριβώς ο κόσμος θα έπρεπε εντελώς δωρεάν να ‘’ξεχνά’’ τις οικονομικές του κακουχίες και αβεβαιότητες με ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις υπό τη αιγίδα του Δήμου. Επιπροσθέτως, μάλιστα, τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να απαλείφουν και όχι να οξύνουν τις υφιστάμενες οικονομικές ανισότητες των δημοτών, για να προωθούν το πνεύμα της κοινωνικής συνοχής και της κοινοτικής αλληλεγγύης, αξίες και αρχές που προφανώς αγνοεί ο αποτυχημένος στην άσκηση των καθηκόντων του κ. Σαρχώσης.

Προφανώς, η ‘’θολοκουλτούρα των φουλαριών’’, δηλαδή η ομαδούλα που διοικεί τον Δήμο Τυρνάβου, χωρίς να σέβεται την ιστορική του κληρονομιά και τις πολιτιστικές του παραδώσεις, θέλει να χωρίσει του Τυρναβίτες σε Πατρικίους και Πληβείους. Οι Πατρίκιοι θα μπορούν να απολαμβάνουν, λόγω της οικονομικής τους ευρωστίας, τα πολιτιστικά δρώμενα και οι Πληβείοι θα στερούνται, λόγω της οικονομικής τους αδυναμίας, την πρόσβαση σε αυτά. Με άλλα λόγια, ο κυνισμός των Σαρχώση – Κουλιού – Τσιόπα σε όλο του το μεγαλείο και σε πλήρη εξέλιξη υπό τον μανδύα του δήθεν ευαίσθητου κοινωνικά αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.

Τέταρτον, για το όλο θέμα που ανέκυψε πρέπει να ακουστεί και η άποψη της αιρετής Περιφερειακής Αρχής, καθότι συνδράμει τη διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού ποικιλοτρόπως. Γνωρίζει, δηλαδή, η Περιφέρεια τα περί ‘’ιδιωτικοποίησης’’ σχέδια του κ. Σαρχώση και τα επικροτεί; Πολύ θα θέλαμε να μάθουμε το σκεπτικό του Περιφερειάρχη, γιατί προφανώς δεν ξοδεύει τους πόρους της Περιφέρειας προς όφελος συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων αλλά για το κοινό καλό.

Εν κατακλείδι, κύριε Παιδή, η ‘’Δράση Πολιτών’’ δηλώνει ότι θα αντιταχθεί στους παραλογισμούς του κ. Σαρχώση με κάθε πρόσφορο μέσο και καλεί τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει αμέσως κάθε πράξη  που οδηγεί στον κατήφορο της ιδιωτικοποίησης ένα μεγάλο λαϊκό, παραδοσιακό πολιτιστικό γεγονός. Ένα πολιτισμικό δρώμενο που προβάλλει τον Αμπελώνα, το τυρναβίτικο κρασί και προάγει το ιδανικό της κοινωνικής συνοχής στον τόπο μας.

Δεν ξέρουμε αν θα εισακουστούμε. Δεν είμαστε αισιόδοξοι για τα ευήκοα ώτα μιας νησταλέας Δημοτικής Αρχής. Τουλάχιστον, όμως, με τη σημερινή μας παρέμβαση θέλουμε να αποτρέψουμε πιθανές σκέψεις  ‘’ιδιωτικοποίησης’’ του καρναβαλιού, των Τζαρτζανείων κ.λπ., διότι με τη φόρα που έχει πάρει η ακατανόμαστη ομάδα Σαρχώση φοβόμαστε ότι στο τέλος θα ‘’ιδιωτικοποιήσει’’ και το Δημαρχείο Τυρνάβου. ΕΜΠΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ