Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Εν’ όψει της καλοκαιρινής περιόδου και των υψηλών θερμοκρασιών που ήδη σημειώνονται θα θέλαμε να επικεντρώσουμε την προσοχή των συμπολιτών σε ορισμένα βασικά σημεία ώστε να απολαμβάνουμε όσο το δυνατόν υψηλότερα επίπεδα καλής διαβίωσης, καθαριότητας και δημόσιας υγείας.

Οι παρακάτω κανόνες πρέπει να ακολουθούνται αδιαλείπτως από όλους μας, πολύ δε περισσότερο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη δυσάρεστων οσμών ενώ ταυτόχρονα όλοι μας έχουμε την ανάγκη να απολαύσουμε περισσότερο τους εξωτερικούς ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους:

  1. Είναι γνωστό ότι η πολύωρη παραμονή απορριμμάτων στους κάδους σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών προκαλεί μόνιμη και έντονη δυσοσμία των κάδων και απελευθέρωση υγρών στο οδόστρωμα. Ταυτόχρονα προσελκύονται κάθε είδους έντομα που γίνονται φορείς μικροβίων. Για τους παραπάνω λόγους:
  • βγάζουμε τα απορρίμματα στους κάδους όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα πριν την προγραμματισμένη αποκομιδή
  • δεν αφήνουμε σακούλες σκουπιδιών έξω από κάδους
  • χρησιμοποιούμε και δεύτερη σακούλα όταν απορρίπτουμε σκουπίδια που προκαλούν υγρά, όπως καρπούζι κ.λπ.
  • δένουμε καλά τις σακούλες
  • φροντίζουμε να κλείνουμε το καπάκι του κάδου μετά την απόρριψη της σακούλας.
  1. Η απόρριψη υπολειμμάτων ευπαθών προϊόντων, όπως υποπροϊόντα κρεοπωλείων και ιχθυοπωλείων καθιστά την κατάσταση ορισμένων κάδων άκρως ανυπόφορη και ανθυγιεινή. Για το λόγο αυτό, οι φίλοι επαγγελματίες κρεοπώλες και ιχθυοπώλες είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν τα υπολείμματα της δραστηριότητάς τους – εκτός όσων υποχρεούνται να διαθέτουν σε ξεχωριστό σύστημα αποκομιδής σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία – στους κοινούς κάδους απορριμμάτων όσο το δυνατόν λιγότερη ώρα πριν την προγραμματισμένη διέλευση του απορριμματοφόρου από το κατάστημά τους και οπωσδήποτε όχι τις ημέρες που δεν πραγματοποιείται αποκομιδή.
  2. Οι υπεύθυνοι καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια κ.ά.) φροντίζουν για την καθαριότητα του χώρου του πεζοδρόμου ή της πλατείας που καταλαμβάνουν.
  3. Οι κάτοχοι κατοικίδιων είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν άμεσα τις ακαθαρσίες των ζώων τους όταν απ’ αυτά ρυπαίνονται κοινόχρηστοι και μη χώροι.

Όπως είναι ήδη γνωστό, η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια να διατηρήσει την καθαριότητα και την καλαισθησία του Δήμου μας, αγωνιζόμενη με αποδυναμωμένο εργατικό προσωπικό. Για το λόγο αυτό, ζητάμε τη συνδρομή και την προσπάθειά όλων αφού

«Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ».

Είμαστε δε πεπεισμένοι ότι όλοι οι συμπολίτες που αγαπούν και σέβονται το περιβάλλον θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να διανύσουμε κατά το δυνατό πιο ομαλά τη δύσκολη περίοδο του καλοκαιριού και όχι μόνο.

Τις μέρες και ώρες της αποκομιδής μπορούν να πληροφορούνται από το τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας: 2410-680200

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ