Η ΚΥΡΙΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΥΦΛΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

 

Σχετικά με ανακοίνωση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένας Καραλαριώτου αναφορικά με την πορεία έργων του Δήμου, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Λαρισαίων, σημειώνονται τα εξής:

«Για άλλη μια φορά η κ. Ρένα Καραλαριώτου επιμένει να ακολουθεί την τακτική της τυφλής αντιπολίτευσης. Σε δήλωσή της και επικαλούμενη τοποθέτηση του δημάρχου Απόστολου Καλογιάννη, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,  ότι «τα οικονομικά του Δήμου, δηλαδή  οι χρηματοδοτικές ροές, εξελίσσονται καλά», επιχειρεί επιλεκτικά να συνδέσει αυτή τη δήλωση, με την  πορεία εξέλιξης έργων που εκτελούνται στο Δήμο και να μιλήσει για «ωραιοποίηση της κατάστασης που προκαλεί θυμηδία στους πολίτες».

Όμως,  παραβιάζει ανοικτές θύρες, αφού το τελευταίο διάστημα, ο δήμαρχος και  στελέχη της δημοτικής αρχής, όταν κλήθηκαν  να απαντήσουν σε ερωτήματα εκπροσώπων του ΜΜΕ, τόνισαν ότι στα έργα που χρηματοδοτούνται από ΕΣΠΑ παρατηρούνται καθυστερήσεις που οφείλονται στην γενικότερη οικονομική κατάσταση και κυρίως στο καθεστώς της τραπεζικής αργίας. Η κατάσταση αυτή δεν έχει σχέση με τη Δημοτική Αρχή αλλά με την κυβέρνηση η οποία πρέπει μέσα σ’ όλες τις δυσκολίες αυτής της περιόδου να δώσει λύση στη χρηματοδότηση αυτών των έργων.

Σε ότι αφορά τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής, την ίδια ώρα, που η κ. Καραλαριώτου, επιχειρούσε το μηδενισμό, άλλα γεγονότα, την διέψευδαν:

Μόλις, προχθές το Δ.Σ.  ΔΕΥΑΛ υπέγραψε σύμβαση ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για την εκτέλεση του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης της συνοικίας των Αγίων Σαράντα, ενώ την Πέμπτη στο γραφείο του Δημάρχου,  υπεγράφη η σύμβαση για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και έπεται συνέχεια.

Ο δήμαρχος και συνολικά η δημοτική αρχή,  παρά τις αναμφίβολα δύσκολες συνθήκες, εργάζονται  εντατικά και ακούραστα για το καλό του Δήμου και των πολιτών. Οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι, γνωρίζουν και κατανοούν, ότι η αυτή η δημοτική αρχή ήρθε για να θέσει σε νέα τροχιά το Δήμο. Και αυτό κάνει.

Την ίδια ώρα που η χώρα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και συνολικά η κοινωνία, παλεύουν να επιστρέψουν σε ρυθμούς κανονικότητας, η κ. Καραλαριώτου, αποφάσισε να συνεχίσει στο ίδιο ανέξοδο δρόμο της τυφλής αντιπολίτευσης και του μηδενισμού του έργου της δημοτικής αρχής με στόχο τη φθορά της. Πρόκειται αναμφίβολα για λογικές που στοχεύουν στην μικροπολιτική εκμετάλλευση, και αποπνέουν ύφος και ήθος αντιλήψεων περασμένων δεκαετιών, που έχουν καταδικαστεί πλέον από την κοινωνία.

Οι πολίτες, όμως,  έχουν νου και γνώση. Και στο τέλος θα μας κρίνουν όλους».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ