Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΗ ΝΕΣΥΘΕΡΜ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ

Ανακοίνωση – καταγγελία κατά της επιχείρησης ΝΕΣΥΘΕΡΜ εξέδωσε ο σύλλογος εμποροϋπαλλήλων Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι προχώρησε σε νέες μειώσεις μισθών των εργαζομένων μέσω ατομικών συμβάσεων. Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας ΝΕΣΥΘΕΡΜ, η οποία προχωράει σε τρίτη μείωση των μισθών  των εργαζομένων μέσω ατομικών συμβάσεων, φτάνοντας τους μισθούς σε εξευτελιστικά επίπεδα και μάλιστα, αυτή τη φορά δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα.

Ενώ κάλεσαν τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη για τρίτη φορά, υπογράφοντας τις μειώσεις, παράλληλα τους προετοίμασαν, ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσουν στη συγχώνευση των 2 καταστημάτων, άρα και σε απολύσεις εργαζομένων!  Με το μέλλον της επιχείρησης να είναι αβέβαιο, φροντίζουν να αξιοποιήσουν όλα τα αντεργατικά μέτρα, ακόμα και εκ περιτροπής εργασία, προκειμένου οι υποχρεώσεις τους προς τους εργαζόμενους, να είναι όσο γίνεται λιγότερες, από την μισθοδοσία, την ασφάλιση, μέχρι και την αποζημίωση!

Αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ότι οι εργοδότες εντείνουν την επίθεση προς στους εργαζόμενους, αξιοποιώντας τόσο το κλίμα ανασφάλειας και φόβου, που επικρατεί το τελευταίο διάστημα με το κλείσιμο των τραπεζών, όσο και το αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων μνημονίων, που τώρα με το μνημόνιο 3, όλο και διευρύνεται, δίνοντας νέα προνόμια στην εργοδοσία, για να μπορεί να απαλλαγεί όσο πιο ανώδυνα γίνεται από τα βαρίδια – εργαζομένους. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει σοβαρές ευθύνες για την κατάσταση την οποία καλούνται να αντιπαλέψουν οι εργαζόμενοι, αποθρασύνοντας όλο και πιο πολύ την εργοδοσία, ενισχύοντας την ανεξέλεγκτη ασυδοσία  προς τους εργαζόμενους.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι της ΝΕΣΥΘΕΡΜ,

Μην βάζετε άλλο πλάτη! Ο κατήφορος δεν έχει τελειωμό! Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Έχετε την εμπειρία από τις 2 προηγούμενες μειώσεις των μισθών σας! Σηκώστε το κεφάλι! Δεν είμαστε νούμερα στα μπλοκάκια τους, αλλά άνθρωποι με αξιοπρέπεια, ανάγκες και υποχρεώσεις! Αντισταθείτε επιτέλους στις μεθοδεύσεις της εργοδοσίας!

Βγάλτε τα συμπεράσματά σας! Αξιοποιείστε την πείρα που έχουμε σαν κλάδος, αλλά και γενικά και μην επιτρέψετε την παραπέρα εκμετάλλευσή σας από την εταιρεία που ήδη σας έχει μειώσει τον μισθό 3 φορές, χωρίς καν να μπορεί να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας σας. Βάλτε τέλος! Ο εργοδότης δεν μπορεί να μειώσει από μόνος του τους μισθούς σας, ούτε να αλλάξει τις εργασιακές σχέσεις που έχετε, γι’ αυτό κάθε φορά ζητάει την υπογραφή σας! Η άρνησή σας να υπογράψετε είναι αναφαίρετο δικαίωμά σας και  δεν δικαιολογεί την απόλυσή σας. Άλλωστε απόλυση μπορεί να γίνει κάθε στιγμή είτε υπογράψετε, είτε όχι, όπως ομολόγησαν και οι ίδιοι άλλωστε!

Τα τελευταία χρόνια, με πρόσχημα την κρίση, οι εργαζόμενοι του κλάδου μας έχουν πληρώσει ακριβά, τόσο με απολύσεις, με απληρωσιά, με μειώσεις στους μισθούς μέσω ατομικών συμβάσεων, με εκ περιτροπής και ανασφάλιστη εργασία, με αναγκαστικές άδειες άνευ αποδοχών. Τα παραδείγματα πολλά. Χαρακτηριστικό εκείνο των ΣΜ ΛΑΡΙΣΑ, που μας επιτρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα. Αν και τοπική πολυμετοχική αλυσίδα, η πληρωμή σε είδος, οι 3 μειώσεις μισθών μέσω ατομικών συμβάσεων, το κλείσιμο καταστημάτων, οι απολύσεις, δεν απέτρεψαν το κλείσιμο της αλυσίδας, με αποτέλεσμα να μείνουν 500 οικογένειες στο δρόμο, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται ότι μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μην περάσουν οι ατομικές συμβάσεις με τις μειώσεις των μισθών, ανατροπές εργασιακών σχέσεων και απολύσεις που μπορεί να σχεδιάζει η εργοδοσία.

Οργανωθείτε και ενωθείτε σαν μια γροθιά και να μην υπογράψει κανένας. Ακόμα κι αν έχετε ήδη υπογράψει, ακυρώστε την υπογραφή σας, μην επιτρέψετε άλλο την εκμετάλλευσή σας! Όλοι μαζί έχετε μεγάλη δύναμη και μπορείτε να αποτρέψετε κάθε αντεργατικό μέτρο που πάει να περάσει η εργοδοσία.

Να ξέρετε ότι δίπλα σας έχετε σίγουρα στηρίγματα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το σωματείο που θα σας υπερασπίσουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Τέρμα πια στις θυσίες! Ελάτε σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το Σύλλογο Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν.Λάρισας, έστω και τώρα, για να συζητήσουμε πως καλύτερα μπορείτε να υπερασπίσετε  και να διασφαλίσετε τα δικαιώματά σας. Επικοινωνήστε στα  Τηλ. 2410250708 – 532459 – Εργατικό Κέντρο Ν.Λάρισας – Εργατικής Πρωτομαγιάς 6”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ