ΣΕ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΣΕΠΟΠ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ

 

Τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου επισκέφθηκε σήμερα ο Βουλευτής Λάρισας του Ποταμιού, κ. Κώστας Μπαργιώτας. Ο βουλευτής ξεναγήθηκε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Οινοποιείου και εξήρε την πολύχρονη δραστηριότητα του Συνεταιρισμού. Η ανοδική πορεία που ακολούθησε από ιδρύσεώς του σε όλους τους τομείς δραστηριότητάς του, τον αναδεικνύει σε έναν από τους μεγαλύτερους και καλύτερους Συνεταιρισμούς της χώρας.

Το Οινοποιείο είναι μια καινοτόμος επιχείρηση που αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία και εδώ και χρόνια εξασφαλίζει ικανοποιητικές τιμές στους σταφυλοπαραγωγούς.

Ο βουλευτής τόνισε ότι το τσίπουρο είναι ένα προϊόν με δυναμική, ικανό να δώσει ώθηση και προοπτική στον αμπελοοινικό τομέα, ιδιαίτερα στην περιοχή του Τυρνάβου που καλύπτει τουλάχιστον το 50% της παραγωγής στη Θεσσαλία. Ο Πρόεδρος του Οινοποιείου, κ. Αγησίλαος Ραψανιώτης, διατύπωσε ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα θέματα εκσυγχρονισμού της παραγωγής (έμφαση στην παραγωγή από στέμφυλα), απόσταξης, πιστοποίησης,  αλλά και ελέγχου του παραεμπορίου. Στη συνάντηση, μεταξύ των άλλων, εκφράστηκαν ανησυχίες για τα νέα μέτρα και διατυπώθηκαν σοβαρές ενστάσεις για την φορολόγηση του τσίπουρου και τον κίνδυνο εγκατάλειψης χιλιάδων στρεμμάτων αμπελοκαλλιέργειας.

ΣΤΟΝ ΑΣΕΠΟΠ

Φωτο_Α.Σ.Ε.Π.Ο.ΠΣτη συνέχεια ο κ. Μπαργιώτας επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Επεξεργασίας και Πωλήσεως Οπωροκηπευτικών Προϊόντων Τυρνάβου (Α.Σ.Ε.Π.Ο.Π), που είναι ένας ιδιαίτερα δυναμικός συνεταιρισμός με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Συνεταιρισμού, κ. Χαλούλη Αθανάσιο, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Συνεταιρισμός, ειδικά με γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και θέματα αδειοδοτήσεων. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι ο πρωτογενής τομέας πρέπει να στηριχθεί. Ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, καθώς μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για ανάπτυξη και οικονομική ανάκαμψη.

Στη συζήτηση δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις προοπτικές παραγωγής και στο άνοιγμα σε νέες αγορές (Ισραήλ). Τέλος, συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της διαχείρισης επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες και εκφράστηκαν ανησυχίες για τα νέα μέτρα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ