ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: ΜΕ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ 5ΜΗΝΗΤΩΝ ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σχετικά με την καταγγελία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Λάρισας για ατύχημα εργαζομένου του Δήμου Λαρισαίων, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου σημειώνονται τα εξής:

“Αυτό που προέχει είναι η ομαλή πορεία της υγείας του εργαζομένου του Δήμου μας. Ευχόμαστε και δημοσίως ταχεία αποκατάσταση της, δηλώνοντας ότι θα είμαστε δίπλα του, σε ότι απαιτηθεί προκειμένου να επιστρέψει το γρηγορότερο στο σπίτι του.

Με κατηγορηματικό τρόπο, όμως τονίζουμε ότι η τοποθέτηση των εργαζομένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ, στις διευθύνσεις και τις υπηρεσίες του Δήμου καθώς και η ανάθεση καθηκόντων,  έγινε με πλήρη νομιμότητα και διαφάνεια.

Με τον ίδιο κατηγορηματικό τρόπο διαβεβαιώνουμε πως για τους εργαζόμενους, ειδικά για την υπηρεσία Καθαριότητας, έχουν ληφθεί όλα  τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας .

Σε ό,τι αφορά στην καταγγελία του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Λάρισας, που είναι η έκφραση του ΠΑΜΕ – ΚΚΕ στο χώρο των υπαλλήλων του Δήμου, θεωρούμε πως επιχειρείται, με άθλιο τρόπο, η εκμετάλλευση του συμβάντος. Προκαλεί δε εντύπωση, η σπουδή της έκδοσης της σχετικής καταγγελίας, πριν ακόμα και από οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση. Είναι προφανές ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, συνεχίζει  στο δρόμο που χάραξε από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων της σημερινής δημοτικής αρχής. Με απόλυτη πολιτική εμπάθεια και στείρα κριτική, επιλέγει, με κάθε ευκαιρία και αφορμή,  την σύγκρουση με τη δημοτική αρχή.

Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, δεν αισθάνονται την ανάγκη να καταθέσουν «διαπιστευτήρια» σε κανέναν για τις απόψεις και τις αντιλήψεις τους σχετικά με τη θέση των εργαζομένων στο Δήμο μας και ευρύτερα. Στην κοινωνία της Λάρισας όλοι είμαστε γνωστοί. Απλά τους υπενθυμίζουμε ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, γιατί προασπίστηκε συμφέροντα εργαζομένων στο Δήμο Λαρισαίων και ειδικότερα για την μη αποστολή στοιχείων για επανέλεγχο συμβάσεων  από τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ