ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κόστισαν στο ελληνικό Δημόσιο οι υπερτιμολογήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της κατασκευής της Εγνατίας Οδού. Το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων περνά από κόσκινο τις συμβάσεις του έργου και ήδη αποκάλυψε υπερτιμολογήσεις συνολικού ύψους 140 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, «προβληματικές» είναι οι συμβάσεις που αφορούν τα τμήματα Παναγία-Γρεβενά, Δερβένι-Σέρρες-Προμαχώνας και Αρδάνιο-Ορμένιο. Τις τρεις αυτές εργολαβίες είχαν αναλάβει οι εταιρείες ΑΤΤΙΚΑΤ και Παντεχνική.

Το πρόβλημα που δημιουργείται τώρα για το Δημόσιο είναι ότι και οι δύο εταιρείες έχουν μπει στο άρθρο 99 και συνεπώς θα πρέπει να αναζητηθούν νομικοί τρόποι ώστε να επιστραφούν τα χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σπίρτζης έχει δώσει εντολή στους «ράμπο» των Δημοσίων Έργων να προχωρήσουν σε εξονυχιστικό έλεγχο και των υπόλοιπων συμβάσεων της Εγνατίας Οδού, καθώς, όπως αναφέρει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Γιώργος Δέδες, «υπάρχουν υποψίες και για άλλες συμβάσεις» και θα αναζητηθούν και ποινικές ευθύνες.

pontos-news.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ