ΣΟΒΑΡΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗΤΗ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ ΑΠΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το δήμο Λαρισαίων καταγγέλλει το συνδικάτο ΟΤΑ του νομού για το σοβαρό τραυματισμό εργαζομένου στην κοινωφελή απασχόληση με 5μηνη σύμβαση, ο οποίος όπως τονίζεται στην ανακοίνωση απασχολήθηκε παράνομα και χωρίς κάποια ενημέρωση στην υπηρεσία καθαριότητας. Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Πριν ακόμα πιάσουν καλά-καλά δουλειά οι συνάδελφοι με  το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας είχαμε το πρώτο σοβαρό ατύχημα στο δήμο Λάρισας, ατύχημα που προστέθηκε σε πολλά μικρά που συμβαίνουν καθημερινά  άλλα και δυο σοβαρά που συνέβησαν σε δήμους της Αθήνας . Συνάδελφος μας έπεσε από το σκαλοπάτι του απορριμματοφόρου και έσπασε την ωμοπλάτη, με κατάληξη το χειρουργείο του Νοσοκομείου  και την χειρουργική  επέμβαση.

Παρότι όλοι γνωρίζουν ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι (Υ.Ε. Γενικών Καθηκόντων) δεν έχουν προσληφθεί για τις υπηρεσίες καθαριότητας, η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος   τους υποχρέωσε  να δουλεύουν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Καταγγέλλουμε τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή Λάρισας  που αναγκάζουν τους συνάδελφους  να ανεβαίνουν στα απορριμματοφόρα χωρίς ούτε καν να τους παρέχουν  στοιχειώδη ενημέρωση και εκπαίδευση, για τους κίνδυνους που διατρέχουν, για μέτρα ασφαλείας που πρέπει να παίρνονται  προκειμένου να εξασφαλίζεται  η σωματική τους ακεραιότητα, τον εμβολιασμό και όλα τα ατομικά είδη προστασίας  για την προφύλαξη από αρρώστιες, με  αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε έναν  συνάδελφο μας  σοβαρά τραυματισμένο .

Καταγγέλλουμε ταυτόχρονα  την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζοντας την αντεργατική  αντιλαϊκή ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων,  αντί να προχωρήσει στην απελευθέρωση των προσλήψεων ώστε  όλες οι υπηρεσίες των δήμων να έχουν Μόνιμο Προσωπικό με πλήρες μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, προσαρμόζει τη πολιτική της στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,του τρίτου νέου μνημονίου που υπογράφει αυτές τις μέρες  και προσλαμβάνει προσωπικό με 5μήνα προκειμένου να χαμηλώσει ακόμη περισσότερο τη τιμή της  εργατικής δύναμης αλλά και να καταπατήσει δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Για μια ακόμα φορά η πλειοψηφία των δημάρχων και ο δήμαρχος Λάρισας  συμπεριφέρονται ως επιχειρηματίες, που δεν διστάζουν να βάζουν και σε κίνδυνο ζωές των εργαζομένων  προκειμένου να υπηρετήσουν το σημερινό σάπιο σύστημα.(Για αυτό και ο δήμαρχος Λάρισας  στη εδώ συνάντηση με τους εργαζόμενους  προσπέρασε την αθλιότητα της εργασιακής τους σχέσης 5μηνη εργασία με 490 & 411 ευρώ μισθό και τους κάλεσε να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για το καλό της πόλης, μόνο που ξέχασε!!!!!! να τους πει   για πως θα προστατεύσουν τη σωματική τους ακεραιότητα και την υγεία και πως θα ζήσουν τις οικογένειες τους με 490 ευρώ). Το έκανε βέβαια συνειδητά  γιατί ξέρει πολύ καλά από την πολιτική που υπηρετεί ότι  αυτό είναι το εργασιακό μοντέλο που θέλουν να παγιώσουν στους δήμους κυβέρνηση και Ε.Ε. ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή  βάζουν πλάτη  Εργαζόμενους δηλαδή  των 490 ευρώ που δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα, εργαζόμενους πλήρως εξαθλιωμένους που δεν θα διστάζουν να μαζεύουν ακόμα και σκουπίδια χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας για το καλό της χώρας!!!!!!και της πόλης!. Αυτός είναι ο εργασιακός «παράδεισος» που μας ετοιμάζουν όλοι αυτοί που έχουν ως θεό τους τον ευρομονόδρομο και την ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου .

Συνάδελφοι 5μηνίτες μαζί με όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από σχέση εργασίας , να μην  τους χαρίσουμε τίποτα, οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα από το Συνδικάτο ΟΤΑ Ν. Λάρισας ,συγκροτήσουμε σε όλους τους δήμους του νομού επιτροπές  πλάι στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ που θα παλέψουμε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, για μισθούς όχι κάτω από τα 751, για ίσα δικαιώματα με το Μόνιμο προσωπικό, με βασικό αίτημα για Μόνιμη και Σταθερή Εργασία για όλους με κατάργηση κάθε ελαστικής  μορφής εργασίας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ