ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

 

Στη χθεσινή συνέντευξη των καναλαρχών είχαμε το εξής παράδοξο: τα κανάλια διαμαρτύρονταν για έναν φόρο που δεν έχουν αποδώσει ποτέ στο κράτος.

Είναι ο φόρος 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Θεσπίστηκε το 2010 αλλά μέχρι σήμερα δεν πληρώθηκε ποτέ. Έξυπνες οι κυβερνήσεις και σε αγαστή συνεργασία με τα κανάλια που τώρα κλαίγονται, έκαναν το εξής απλό: στις 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους ψήφιζαν τροπολογία στη Βουλή που έδινε αναστολή για έναν χρόνο στην είσπραξη του φόρου. Τέλη του 2010 ψήφιζαν για το 2011, τέλη του 2011 ψήφιζαν για το 2012 κ.ο.κ.

Μέχρι που φτάσαμε στα τέλη του 2014. Αλλά, αν θυμάστε, η κυβέρνηση Σαμαρά έπεσε. Και δεν πρόκαναν να ψηφίζουν την αναβολή του φόρου. Τώρα; Πώς το αποφεύγουμε; Ευκολάκι. Τρεις μέρες πριν τις εκλογές ήρθε κι έκανε τη… δουλειά η Κατερίνα Σαββαΐδου, της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και με εγκύκλιό της μετέθεσε την είσπραξη του συγκεκριμένου φόρου για τον Ιανουάριο του 2016. Μπίνγκο.

Χθες λοιπόν οι καναλάρχες στη συνέντευξη τύπου έκαναν παράπονα πως δεν αντέχουν άλλο. Και μας έδειχναν σε διαγράμματα πόσο υπερφορολογούνται και πόσο δεν μπορούν πια. Αλλά, τι ειρωνεία, υπολόγιζαν και αυτό το (ανύπαρκτο, επί της ουσίας) 20%. Το έβαζαν στον λογαριασμό των βαρών που σηκώνουν τα τελευταία χρόνια.

Προσωπικά, δεν ξέρω εσείς αλλά εγώ συμμερίστηκα τον πόνο τους.

Δημήτρης Κανελλόπουλος – efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ