ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΤΕ ΒΑΡΟΣ

Μία από τις αβλαβείς μορφές άσκησης στις μέρες μας είναι το περπάτημα. Μπορείτε να χάσετε ένα κιλό την εβδομάδα ή περισσότερο, εξαρτάται από το πόσο συχνά περπατάτε. Μόνο με το περπάτημα μπορείτε να χάσετε περισσότερα από 10 κιλά μέσα σε πέντε μήνες, χωρίς να πάτε στο γυμναστήριο ή να κάνετε δίαιτα.

Μπορείτε να τονώσετε τους μύες σας και να βελτιώσετε την υγεία σας, χάνοντας κιλά και πόντους από το σώμα σας. Θα αγαπήσετε αυτή την εύκολη και ευεργετική άσκηση μόλις μάθετε πώς να εφαρμόζετε σωστά τις αρχές της άσκησης  για να χάνετε βάρος.

Πώς να χάσετε βάρος περπατώντας

Κανονικά, αν περπατάτε περίπου 6χλμ την ώρα, μπορείτε να κάψετε περίπου 400 θερμίδες ανά ώρα.

Αλλά εσείς, αν αντέχετε, μπορείτε να περπατάτε περισσότερα από 6χλμ την ημέρα. Για παράδειγμα, αν περπατήσετε επιπλέον 4,5 χλμ. μπορείτε να κάψετε επιπλέον 300 θερμίδες ανά ημέρα. Επίσης μπορείτε να περπατήσετε μια μικρότερη απόσταση, για να  συνδυάσετε το περπάτημα με το πρόγραμμά σας.

Υπάρχει μια συσκευή που ονομάζεται βηματομετρητής (pedometer) για να σας βοηθήσει να κάψετε μερικές επιπλέον θερμίδες, ενώ περπατάτε.

Βηματομετρητής και απώλεια βάρους

Αν προσπαθείτε να βρείτε τη φόρμα σας περπατώντας, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε τις πιθανότητες, είναι να αγοράσετε έναν καλής ποιότητας βηματομετρητή.

Αν θέλετε να μάθετε πόσα χιλιόμετρα πρέπει να περπατάτε για να χάσετε τα περιττά κιλά, θα πρέπει να υπολογίσετε πόσα χιλιόμετρα κάνετε τώρα, και τι αποτελέσματα έχετε.

Έτσι, εάν κάνετε 8.000 βήματα με την τρέχουσα ρουτίνα σας και τις καθημερινές συνήθειές σας, και το βάρος σας παραμένει σταθερό, το πόσα παραπάνω βήματα θα πρέπει να καλύπτετε καθημερινά, είναι απλά θέμα μαθηματικών.

Πόσα βήματα πρέπει να κάνετε για να χάσετε βάρος;

Ένας μέσος άνθρωπος πρέπει να κάνει περίπου 2.000 βήματα σε 1,5 χλμ για να χάσει βάρος.

Σε 1,5 χλμ καίει περίπου 100 θερμίδες.

1,5χλμ = 2000 βήματα = καίγονται 100 θερμίδες

Για να χάσετε ½ κιλό = (πρέπει να κάψετε) 3.500 θερμίδες

Επομένως για να χάσετε μισό κιλό την εβδομάδα πρέπει να καίτε 500 θερμίδες ημερησίως, και επομένως Θα χρειαστεί να κάνετε 10.000 βήματα την ημέρα.

Εάν 10.000 βήματα7,5 χλμ) ακούγονται πολλά, δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από τα 10.000 βήματα. Ξεκινήστε αργά. Απλά θα χάνετε λιγότερο βάρος.

Μερικές ιδέες για να χωρέσει το περπάτημα στην πολυάσχολη ημέρα σας

  • Κατεβείτε από το λεωφορείο και περπατήσετε την υπόλοιπη διαδρομή για τη δουλειά ή στο σπίτι.
  • Παρκάρετε το αυτοκίνητο μακριά από τον προορισμό σας και κάνετε με τα πόδια την υπόλοιπη απόσταση.
  • Μην χρησιμοποιείτε τον ανελκυστήρα, πάτε από τη σκάλα.
  • Πάτε με τα πόδια τα παιδιά στο σχολείο.

Πώς να κάνετε το περπάτημα ενδιαφέρον

Κάνετε την καθημερινή σας ρουτίνα ενδιαφέρουσα με το να αλλάζετε συχνά διαδρομές για να μη γίνεται βαρετό.

Περπατήστε έξω σε διαφορετικές περιοχές, πάρκα, γειτονιές, ή ακούτε κάποια μουσική που απολαμβάνετε, για να σας ενεργοποιεί και να σας βοηθά να ολοκληρώσετε την καθημερινή σας άσκηση.

Μην σταματάτε την καθημερινή σας βόλτα λόγω κρύου, το χειμώνα. Αγοράστε ένα διάδρομο, βάλτε τον μπροστά από μια τηλεόραση ή ένα παράθυρο.

Μπορείτε να καλέσετε ένα φίλο να σας συνοδεύει στο περπάτημα.

Παρόλα αυτά, μη ξεχνάτε να αλλάζετε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα τη διαδρομή σας!

Στυλ περπατήματος

Όταν περπατάτε για να χάσετε βάρος, θα εστιάζετε τα μάτια σας περίπου 30 μέτρα μπροστά, θα κρατάτε ψηλά το πηγούνι σας, θα πιέζετε τους γλουτούς σας και θα τραβάτε μέσα την κοιλιά σας. Αυτό το στυλ μπορεί να σας βοηθήσει να επιτύχετε το μέγιστο από την προπόνηση σας.

Πόσο συχνά να περπατάτε

Πριν ξεκινήσετε αυτήν την καθημερινή ρουτίνα θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε υγιείς και επιτρέπεται να συμμετάσχετε στη δραστηριότητα.

Όταν πάρετε την έγκριση του ιατρού σας, θα πρέπει να αρχίσετε να περπατάτε τρεις ημέρες την εβδομάδα, για 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια, θα αυξάνετε τη συχνότητα μέχρι να φτάσετε να περπατάτε 30 έως 60 λεπτά την ημέρα, κάθε μέρα της εβδομάδας.

Θα είστε ευτυχείς να ξέρετε ότι αυτή η άσκηση είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να χάσετε βάρος. Επίσης, μη ξεχνάτε, ότι με το περπάτημα μπορείτε να χάσετε 40 κιλά σε ένα χρόνο, χωρίς δίαιτα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ