ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΪΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το paidis.com είχε ενημερώσει τους αναγνώστες του για την ελληνοϊσραηλινή άσκηση με ελικόπτερα που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα και ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουλίου.

veteranos.gr

Σήμερα το ΓΕΣ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για την άσκηση μέσα από ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: “Από 20 έως 30 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ, πραγματοποιήθηκε η δραστηριότητα «OLYMPUS SUMMIT 2015», στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας.

Η δραστηριότητα επικεντρώθηκε στη συνεκπαίδευση της 1ΗΣ Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1Η ΤΑΞΑΣ) με Ελικόπτερα (Ε/Π) της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ (ΠΑΙ). Η 1η ΤΑΞΑΣ συμμετείχε με Επιθετικά Ε/Π AH-64A, AH-64D και με Ε/Π ΝΗ-90, ενώ η ΠΑΙ με Επιθετικά Ε/Π AH-64, Ε/Π CH-53 και με αεροσκάφος King Air. Δοκιμάσθηκαν τακτικές εναέριας εφόδου από μικτούς σχηματισμούς Ε/Π, Εκκαθάρισης Δρομολογίου και Περιοχής, Έρευνας και Διάσωσης Μάχης (CSAR) σε συνεργασία με αεροσκάφος σε ρόλο Air Mission Commander (AMC). H δραστηριότητα εκτελέσθηκε σύμφωνα με το σχεδιασμό της, ήταν επιτυχής και κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής για τους Ιπταμένους και Μηχανικούς της 1ΗΣ ΤΑΞΑΣ, καθώς είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν απόψεις με το προσωπικό της ΠΑΙ επί διαδικασιών κατά τη σχεδίαση και εκτέλεση των αποστολών και για την τεχνική υποστήριξη των αεροπορικών μέσων στο έδαφος.

veteranos

 
13

2

Φάσεις της δραστηριότητας παρακολούθησε ο Α΄Υ/ΓΕΣ και αντιπρόσωπος της Ιεραρχίας της ΠΑΙ”.6
7Αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα της άσκησης πολλοί ήταν οι κάτοικοι στην περιοχή της Κρανιάς Ελασσόνας οι οποίοι διαμαρτύρονταν για συνεχείς βολές στο χώρο του πεδίου βολής.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com