ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΕΟΠΥΥ ΤΕΛΟΣ;

Ο τομεάρχης Υγείας, βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, με αφορμή την επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Την ημέρα που ολόκληρη η Ευρώπη, και όχι μόνο, παρακολουθεί το κραχ στο ελληνικό χρηματιστήριο, αποτέλεσμα της περήφανης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , με τη γνωστή σε όλους κατάληξη, ένα άλλο «κραχ», αυτό στον ΕΟΠΥΥ, έχει λάβει χαρακτηριστικά διαρκείας.

Με συνολικό έλλειμμα το οποίο προσεγγίζει το 1,5 δις ευρώ και την απόδοση εισφορών από τα ασφαλιστικά ταμεία να υστερεί από την αρχή του έτους κατά τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, οι υποχρεώσεις του Οργανισμού προς τους πάροχους υγείας γιγαντώνονται καθώς η συγκέντρωση των ποσών για να εξοφληθούν νοσοκομεία, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, ιατροί και φαρμακεία, καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και γίνεται πια με δόσεις.

Το σύστημα υγείας στη χώρα καταρρέει, χιλιάδες επαγγελματίες οδηγούνται στα όρια του λουκέτου, ενώ ασφαλισμένοι, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αδυνατούν να λάβουν τα στοιχειώδη, όλα αυτά δηλαδή που είναι υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας να προσφέρει.

Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός προσωπικά, οφείλει να γυρίσει από τις παραλίες, να δώσει προτεραιότητα στην διακυβέρνηση της χώρας – και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ -, δίνοντας άμεσες λύσεις σε έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς του κράτους.

Ειδάλλως τα χειρότερα είναι μπροστά”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com