ΙΣΛ: ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ ΑΠΟ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ

Ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την κυβέρνηση και την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για την πολιτική που εφαρμόζουν στον οργανισμό εξέδωσε η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας με αφορμή την επίσχεση εργασίας των συμβεβλημένων με τον οργανισμό γιατρών. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας με αφορμή την επίσχεση εργασίας των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, καταγγέλλει για μια ακόμα φορά την απαράδεκτη οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται στον ΕΟΠΥΥ, από ιδρύσεως του.

Κυβέρνηση και Διοίκηση ΕΟΠΥΥ έχουν τεράστιες ευθύνες τόσο για την επιστημονική και οικονομική εξαθλίωση των συμβεβλημένων γιατρών και εργαστηρίων, όσο και για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Παρά το γεγονός ότι οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί και εργαστήρια έχουν ξεπεράσει κάθε όριο υπομονής, ο ΕΟΠΥΥ συνεχίζει να είναι προκλητικά ασυνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Την δε στήριξη της ελληνικής κοινωνίας με άτοκη χρηματοδότηση, τουλάχιστον τα τελευταία 3-4 χρόνια απ’ την πλευρά των γιατρών, συνεχίζει να την εκλαμβάνει ως αδυναμία και ανταμείβει με «κουρέματα» για υπηρεσίες που ήδη έχει αγοράσει.

Από την άλλη πλευρά η Κυβέρνηση αδυνατεί να διασφαλίσει την ομαλή ροή χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ, τόσο από τον κρατικό προϋπολογισμό, όσο και από τις εισφορές των ασφαλισμένων για τον κλάδο υγείας, μέσω των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας λέει για μια ακόμα φορά ΟΧΙ σ’ έναν Οργανισμό που χρωστά όλο και περισσότερα, δεν σταματά να «κουρεύει» και απαιτεί υποχρεωτικές εκπτώσεις και επιστροφές χρημάτων.

Τέλος ζητάμε όχι μόνον την κατανόηση αλλά την ενεργό συμπαράσταση των ασφαλισμένων στον διπλό μας αγώνα, για αξιοπρέπεια των λειτουργών υγείας και αναβάθμιση των υπηρεσιών ΠΦΥ προς όλους τους συμπολίτες μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ