ΚΕΛΛΑΣ ΣΕ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ: ΕΥΝΟΕΙΤΕ TA ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, με θέμα την ματαίωση διαγωνισμών για την προμήθεια φαρμάκων, που διασφάλιζαν τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης στο δημόσιο σύστημα υγείας, κατέθεσε ο βουλευτής Ν. Λάρισας και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας.

«Επί δυόμιση χρόνια καταβάλλαμε τεράστιες προσπάθειες για να μειωθεί δραστικά η φαρμακευτική δαπάνη στα δημόσια νοσοκομεία. Δυστυχώς η νέα Κυβέρνηση, αντί να ολοκληρώσει τάχιστα τους διαγωνισμούς που είχαν προκηρυχθεί από το 2014, ώστε τα νοσοκομεία να καλύπτουν πλήρως και αξιόπιστα τις ανάγκες τους σε φάρμακα,  ματαιώνει χωρίς κανέναν λόγο αυτούς τους διαγωνισμούς.

Εύλογα ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι η ματαίωση των διαγωνισμών δεν φέρει την υπογραφή της Προέδρου της Επιτροπής Προμηθειών Υγείας.

Έτσι οραματίζονται την κάθαρση; Αυτή είναι η αξιοκρατία που ονειρεύονται; Δυστυχώς οι φόβοι μας για την πλέον παλαιοκομματική νοοτροπία, επιβεβαιώνονται πλήρως», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ