ΜΑΖΙΚΗ ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟΚΑΜΠΟ

Με σύνθημα τους στίχους του Κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ «Την ορμή μας την έχουμε από τους αιώνες…. Θα βγούμε νικητές και ας είναι οι θυσίες μας βαριές …» οι εκδηλώσεις του 41ου φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ ήδη ταξιδεύουν σ όλη την Ελλάδα και σε αρκετά μέρη στο νομό Λάρισας όπου θα κορυφωθούν στις 11-12 Σεπτέμβρη στη Κοίτη Πηνειού.

Το 41ο φεστιβάλ είναι ενταγμένο στην πορεία για το  γιορτασμό των 100 χρόνων του Κόμματος και των 50 χρόνων της ΚΝΕ και είναι αφιερωμένο στους νεκρούς του αγώνα, στις θυσίες, την αντοχή του ΚΚΕ, για το δίκιο, για την απελευθέρωση της εργατικής τάξης.

“Μέσα από τις εκδηλώσεις μας, όπως η σημερινή θέλουμε να αναδείξουμε ότι « δύο διαφορετικοί κόσμοι» βρίσκονταν, βρίσκονται και θα βρίσκονται σε μόνιμη και διαρκή σύγκρουση. O ένας κόσμος είναι ο κόσμος των εργαζομένων, των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων και των παιδιών τους, που πουλώντας το μυαλό και τα χέρια τους μέσα από την εργασία για να μπορούν να ζήσουν, παράγεται όλος ο πλούτος που υπάρχει σήμερα, εξελίσσεται η εργασία και η παραγωγικότητά της, η παραγωγή, η τεχνολογία και η τεχνική, συνολικά η κοινωνία.

Φρενάρει αυτή τη κοινωνική εξέλιξη όμως σήμερα όταν ο άλλος κόσμος, οι καπιταλιστές, οι βιομήχανοι οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες κ.α ιδιοποιούνται σήμερα την εργασία εκατομμυρίων εργαζομένων, ιδιοποιούνται όλο τον παραγόμενο πλούτο και τον προωθούν στην υπόλοιποι κοινωνία μόνο ως εμπόρευμα, και με μοναδικό σκοπό την αύξηση του ποσοστού κέρδους τους. Την ισχυροποίηση τους στον ανταγωνισμό με άλλους καπιταλιστές. Δεν συμβάλουν ΠΟΥΘΕΝΑ σήμερα στη παραγωγική διαδικασία, στην βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του ανθρώπου. Χωρίς το διευθυντικό προσωπικό να τους υποδεικνύει που επενδύει τώρα, που τον συμφέρει να επενδύσει αύριο κεφάλαια και μετοχές, ούτε καν ξέρει τι έχει…  Αυτοί είναι οι δύο κόσμοι, σήμερα και ο κόσμος των καπιταλιστών είναι παρασιτικός για τη ζωή και το μέλλον εκατομμύρια εργατών!!!”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Π. Κοδέλας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ