ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

Προεκλογικά για να υφαρπάξει ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμιζε σε κάθε ευκαιρία, ότι αν γίνει κυβέρνηση, δεν θα μειώσει συντάξεις και μισθούς, όπως και διάφορα άλλα. Όμως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια. Και η λεγόμενη κυβέρνηση της «αριστεράς», αποδείχτηκε άξιος συνεχιστής της αντιλαϊκής πολιτικής εξυπηρέτησης των ταξικών συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, γεγονός που προϋποθέτει ακόμα μεγαλύτερη σφαγή των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων.

Έξι μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο των προαπαιτούμενων για το 3ο μνημόνιο με την υπογραφή Τσίπρα, αποφάσισε και με τις ψήφους Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Ποταμιού, από 1/7/15, να μειωθούν οι κύριες συντάξεις -2% και οι επικουρικές -6%, μάλιστα επι του αρχικού ποσού (πριν τις μειώσεις), με την επιβολή αύξησης στις κρατήσεις για τον κλάδο υγείας. Αυτή η μείωση θα μπει σε εφαρμογή τον Σεπτέμβρη, με αναδρομική ισχύ όμως από 1/7/15, γεγονός που σημαίνει ότι οι συντάξεις του Σεπτεμβρίου θα είναι μειωμένες -24%!

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, καταγγέλει την απόφαση αυτή της συγκυβέρνησης και απαιτεί:

–              Να μην εφαρμοστεί καμία μείωση των συντάξεων.

–              Κατάργηση άμεσα των εισφορών για τον κλάδο υγείας για όλους τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς. Ήδη πληρώνουμε μεγάλη άμεση και έμμεση φορολογία και πρέπει όλες οι υπηρεσίες υγείας, να παρέχονται δωρεάν μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας, χωρίς επιχειρηματική δράση.

–              Άμεση κάλυψη των απωλειών, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης.

–              Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και παροχών.  Να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο.

–              Αύξηση της βασικής σύνταξης από τα 486 ευρώ στα 600 ευρώ.

–              Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών και εφαρμοστικών νόμων που κατακρεούργησαν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ