ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ

Ανακοίνωση – καταγγελία για τη συμπεριφορά της διοίκησης του θεραπευτηρίου Αρωγή εξέδωσε το σωματείο εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές, κάνοντας λόγο για εκδικητικές απολύσεις και συμπεριφορές σε βάρος των εργαζομένων που είχαν πρόσφατα κινητοποιηθεί διεκδικώντας δεδουλευμένα τους. Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της  Αρωγής Θεσσαλίας του ομίλου euromedica για τις εκδικητικές απολύσεις εργαζομένων της ”Αρωγής ” μετά από απεργιακές κινητοποιήσεις, διεκδίκησης δεδουλευμένων 8 μηνών. Μετά από μία σειρά μεθοδευμένων προσπαθειών τρομοκράτησης καλώντας τους σε πειθαρχική απολογία, δίνοντας τους τιμωρητικά 3ημερες και 5ημερες άδειες, διαχωρίζοντας τους σε κακούς εργαζόμενους που τους δίνουμε 200 ευρό γιατί διεκδίκησαν τον μισθό τους και σε καλούς εργαζόμενους που τους δίνουμε δύο μισθούς γιατί στήριξαν την επιχείρηση. Σκοπός της αισχρής και εκδικητικής συμπεριφοράς της εργοδοσίας είναι η επίδειξη δύναμης, τρομοκρατίας και εκφοβισμού για τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Με αυτόν τον τρόπο θέλει να περάσει το μήνυμα της υποταγής. Όποιος δεν αντέχει στην απληρωσιά φεύγει.

Είναι πάγια τακτική του ομίλου euromedica εδώ και μία πενταετία πανελλαδικά και προφανώς η εργοδοσία της Αρωγής την ακολουθεί πιστά, αδιαφορώντας επιδεκτικά για τις συνέπειες αυτής της πολιτικής που εξαθλιώνει και καταδικάζει τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους στην ανέχεια και στην φτώχεια. Μέσω της πολιτικής της απλήρωτης εργασίας υλοποιεί έναν από τους βασικούς όρους ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας και της νέας κερδοφορίας, την μείωση του λεγόμενου ”εργασιακού κόστους ” πιέζει μέσω της απληρωσιάς να κατεβούν οι απαιτήσεις, να δεχτούν οι εργαζόμενοι τους μισθούς πείνας και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τη ζωή χωρίς δικαιώματα.

Ενώ την ίδια ώρα ο όμιλος κάνει επενδύσεις εκατομμυρίων στον ιατρικό τουρισμό με τα λεφτά των εργαζομένων.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ !!!

Απαιτούμε:

Να πάρει πίσω τις απολύσεις.

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων σε όλους τους εργαζόμενους.

Να σταματήσει η τρομοκρατία στον χώρο δουλειάς.

Καλούμε:

Όλους τους εργαζόμενους της Αρωγής να συσπειρωθούν με το σωματείο τους μόνο έτσι θα σταματήσουμε την απλήρωτη εργασία και την τρομοκρατία”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ