ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟΙ 3

Εθνική διαπραγματευτική ομάδα ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη που εμφανίζεται και πάλι ως σωτήρας του έθνους. Γιατί η κ. Μπακογιάννη δεν εξηγεί στον ελληνικό λαό τους λόγους που η κυβέρνηση Σαμαρά Βενιζέλου δραπέτευσε χωρίς καν να διαπραγματευτεί και γιατί δεν έγινε τότε η ομάδα διαπραγμάτευσης;

***

Η ΝΔ επιθυμεί διακαώς τη συγκρότηση κυβέρνησης ειδικού σκοπού διάρκειας δύο ετών. Φυσικά σε αυτές της τις επιθυμίες και τα σχέδια δεν περιλαμβάνεται πουθενά η βούληση του ελληνικού λαού. Και πώς θα ήταν άλλωστε τώρα που ο κόσμος ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ και στέλνει ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι στα τάρταρα. Αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά η μόνιμη επωδός όλων των γαλάζιων θα ήταν «εκλογές».

***

Στο Mega βγήκε το πρωί της Τετάρτης ο κ. Μ. Δραϊνάκης, γενικός διευθυντής Ε.Ι.Τ.Η.Σ.Ε.Ε. (καναλάρχες) ο οποίος εξηγούσε ότι από την ημέρα έναρξης των εκπομπών της ιδιωτικής τηλεόρασης, το 1990, τα κανάλια «έριξαν» στην εθνική οικονομία το ποσό των 8 δισ. ευρώ. Ακούγοντάς κάποιος το ποσό λέει εύκολα μπράβο αυτοί στηρίζουν το κράτος και τη χώρα. Όταν όμως ακούει την ανάλυση εύκολα καταλαβαίνει ότι πρόκειται για μια φούσκα αφού σε αυτό το ποσό υπολογίζουν τα 4 δις. που ξόδεψαν για τα προγράμματά τους και τα περίπου 2 δις. για το αγγελιόσημο που το πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι και αποτελεί τμήμα της εισφοράς των ιδιοκτητών ΜΜΕ στο ασφαλιστικό των εργαζομένων τους. Κατά συνέπεια ετησίως ζήτημα να δίνουν 20 με 30 εκ. ευρώ στο κράτος όλα μαζί.

***

Άλλο πάλι και τούτο με τον υπουργό Υγείας, ο οποίος αποφάσισε να τιμωρήσει όλους εκείνους που θα νοσήσουν από καρκίνο και δεν θα έχουν κάνει προληπτικές εξετάσεις. Ελυσε όλα άλλα προβλήματα της δημόσιας υγείας και έμεινε να αποκτήσει ο λαός κουλτούρα προληπτικών εξετάσεων.

***

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός θέλοντας να δείξει ότι αυτός και η κυβέρνησή του στηρίζουν τον αγροτικό κόσμο. Δεν του είπε κανείς ότι όταν σκέφτεται να ψηφίσει νόμους καταστροφικούς για τους αγρότες όπως αυτοί που απαιτούν οι θεσμοί, τότε μια τέτοια επίσκεψη μόνο ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί.

***

Ανακοινωση – κάλεσμα ενότητας απηύθυνε πριν από δύο τρεις μέρες το ΠΑΜΕ και πήγα να χαρώ νομίζοντας ότι επρόκειτο πραγματικά για ενωτικό πλατύ κάλεσμα σε όλες τις δυνάμεις του εργατικού κινήματος, εκτός από τις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Διαβάζοντας όμως προσεκτικά την ανακοίνωση κατάλαβα ότι το κάλεσμα δεν απευθύνεται στους συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως και στους συνδικαλιστές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΧΕΔΙΟΥ Β’ και όλων των άλλων δυνάμεων της Αριστεράς. Σε ποιούς απευθύνεται; Στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ…

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ