ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ Σ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ

Σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα της κατασκευής του έργου της οδού Σάκη Καράγιωργα, από το Γραφείο Τύπου του Δήμου εκδόθηκε η κάτωθι ανακοίνωση:

«Η δημοτική αρχή, από την ανάληψη των καθηκόντων της, την 1η Σεπτεμβρίου του 2014, κλήθηκε να αντιμετωπίσει συγκεκριμένα δεδομένα και ειδικότερα, την δεδηλωμένη, από το Δεκέμβριο του 2013, αδυναμία του Δήμου Λαρισαίων να καταβάλει το ποσό των αποζημιώσεων ύψους 580.000 ευρώ περίπου, για τις απαλλοτριώσεις των εντός σχεδίου τμημάτων, που απαιτούνταν για την συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ποσό καθορίστηκε με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας και ακόμα εκκρεμεί, τον ερχόμενο Οκτώβριο, η συζήτηση στο Εφετείο, για τον τελικό προσδιορισμό του ποσού της αποζημίωσης. Το θέμα αυτό, εξάλλου δημοσιοποιήθηκε πριν την ανάληψη των καθηκόντων μας, με τη γνωστή αντιπαράθεση μεταξύ της πρώην δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Παρόλα αυτά, η δημοτική μας αρχή κινήθηκε από την πρώτη στιγμή, με γνώμονα την ολοκλήρωση του έργου, που κατά τη γνώμη μας, είναι σημαντικό για την λειτουργία της πόλης. Ετσι, ο Δήμος Λαρισαίων, ανέλαβε τις ευθύνες του και σε συνεχείς συναντήσεις και συσκέψεις με τους δικαιούχους των αποζημιώσεων, κατάφερε να αποσπάσει τη δέσμευση, της συντριπτικής πλειονότητας των δικαιούχων για καταβολή των ποσών, που μάλιστα δεν του αναλογούσαν. Η εκκρεμότητα που παραμένει δεν είναι πλέον ευθύνη του Δήμου, ο οποίος φρόντισε να υπάρξει ακόμα και απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να γίνει γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι υπάρχει η βούληση για λύση του προβλήματος, ανάληψη των ευθυνών και ολοκλήρωση του έργου.

Τονίζεται, πως για όλες τις παραπάνω αποφάσεις καθώς και για τις κινήσεις του Δήμου, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά ο κ. Περιφερειάρχης ήταν πάντα ενήμερος. Μάλιστα, η τελευταία συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, του αντιδημάρχου Υποδομών και Αστικής Ανάπλασης κ. Δημ. Μαβίδη και του γενικού διευθυντή της Περιφέρειας κ. Κων. Μέγα.

Υπενθυμίζεται πως η εν λόγω πρόταση όπως διαμορφώθηκε από τη δημοτική αρχή, έχει την ομόφωνη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτή εκφράστηκε, στη συζήτηση του εν λόγω θέματος, στη συνεδρίαση της 28ης Ιουλίου 2015. Για το ιστορικό του έργου, που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας και προυπήρξε της δικής μας θητείας δεν έχουμε καμία ευθύνη. Ολοι όσοι διαχειρίζονταν την υπόθεση αυτή πιστεύουμε ότι το γνωρίζουν καλά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ