ΠΑΟ-EXIT ΑΠΟ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE

Ο Παναθηναϊκός ήταν άτυχος, απρόσεκτος και σίγουρα αδίκησε την ίδια του την προσπάθεια επιστρέφοντας από το Μπριζ με το βαρύ 3-0 που σήμανε τον αποκλεισμό στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Έχοντας δύο «πρόσωπα», οι «πράσινοι» ήλεγχαν πλήρως τον ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, έχασαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά μπήκαν στο β’ μέρος… κοιμούμενοι.

Το 1-0 του Κλους σε αντεπίθεση στο 53’ και το 2-0 στο 57′ από τυχερή εκτέλεση φάουλ του Βάσκεζ χάρισαν στη Μπριζ την αυτοπεποίθηση.

Στο 62′ ο Καρέλης με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι χάνοντας τουλάχιστον την ευκαιρία παράτασης, ενώ στο 82′ τελείωσαν όλα με το «φθηνότερο» γκολ της βραδιάς από τον Ουλάρε. Στα πλέι οφ του Europa League στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους οι «πράσινοι».

Η εικόνα του ματς…

Για 50 λεπτά το αθηναϊκό συγκρότημα είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς, αλλά δέχτηκε δύο… φθηνά γκολ και δεν βρήκε το κουράγιο να αντιδράσει. Όπως συνέβη και πέρυσι με άλλη μία ομάδα του Βελγίου, έτσι και φέτος το «τριφύλλι» μένει εκτός Champions League γι’ άλλη μια χρονιά και, πλέον, θα επιδιώξει να διακριθεί στην Ευρώπη μέσω του Europa League, εφόσον, τελικά καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους.

Άριστος από πλευράς τακτικής ήταν ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου. Το σχέδιο του Γιάννη Αναστασίου να δώσει χώρο στους γηπεδούχους και να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση πέτυχε στο μεγαλύτερο βαθμό και το μόνο που έλλειψε για να εξελιχθεί σε… τέλειο ήταν το γκολ.

Με τον Τριανταφυλλόπουλο να καλύπτει επάξια το κενό του Σάντσεθ στο κέντρο της άμυνας, τον Ταυλαρίδη να «εξαφανίζει» τον Ντε Σούτερ και τον Πράνιτς να κάνει ένα ακόμη καλό παιχνίδι από τα αριστερά, οι «πράσινοι» είχαν από το ξεκίνημα τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού. Μπορεί η ομάδα του Πρεντόμ να μπήκε… φουριόζα στον αγωνιστικό χώρο και να πίεσε στο πρώτο 10λεπτο, ωστόσο, οι παίκτες του «τριφυλλιού» πατούσαν γερά στο χορτάρι και ήταν νικητές στις περισσότερες προσωπικές μονομαχίες.

Αν και βγήκαν αρκετές φορές με αξιόλογες προϋποθέσεις στην κόντρα οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Απείλησαν αρχικά με το σουτ του Νίνη στο 16′ (έδιωξε δύσκολα ο Μπρουζές), ενώ η «απάντηση» των Βέλγων ήρθε 10 λεπτά μετά, με την κεφαλιά του Ντε Σούτερ από το ύψος της μικρής περιοχής να περνάει πάνω από τα δοκάρια του Κοτσόλη.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε για τον Παναθηναϊκό ακριβώς στο 45′ με τον Μπρουζές να παίρνει τη «μπουκιά από το στόμα» του Καρέλη, μετά την κεφαλιά πάσα του Μπεργκ, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο γκολκίπερ των γηπεδούχων σταμάτησε και πάλι με γροθιές το βολέ του Νίνη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο πρώτο 5λεπτο απείλησε δύο φορές με τον Καρέλη, ωστόσο, στο 53′ σε μία ανύποπτη φάση από σέντρα του Ντιρξ ο Κουλς βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έβαλε μπροστά τη Μπριζ (1-0).

Το παιχνίδι… στράβωσε για τα καλά στη συνέχεια για το «τριφύλλι», καθώς στο 57΄ ο Βάσκεζ με απευθείας φάουλ πέτυχε το 2-0 κι ενώ η μπάλα βρήκε στο σώμα του Βέμερ και άλλαξε πορεία.

Το δεύτερο γκολ αποδιοργάνωσε εντελώς τους «πράσινους» που εκνευρίστηκαν κι έχασαν τη συνοχή τους, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν να δεχτούν και τρίτο γκολ από τον Ντε Σούτερ το βολέ του οποίου απόκρουσε σωτήρια ο Κοτσόλης.

Άτυχος στάθηκε ο Παναθηναϊκός στο 62′, καθώς η κεφαλιά του Καρέλη βρήκε στη συμβολή των δοκαριών του Μπρουζές, ενώ την πρόκριση των Βέλγων «κλείδωσε» στο 83′ ο νεοεισελθών Ουλάρε με πλασέ.

Διαιτητής: Στέφαν Γιοχάνεσον (Σουηδία)

Κίτρινες: Σίμονς, Ντιαμπί – Ζέκα, Βέμερ, Ταυλαρίδης

ΜΠΡΙΖ (Μ.Πρεντόμ): Μπρουζές, Κουλς, Μέχελε, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Βόρμερ, Σίμονς, Βάσκεζ (84′ Βανάκεν), Ντιρξ (67′ Μπολινγκολί), Ντε Σούτερ (77′ Ουλάρε), Ντιαμπί.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γ.Αναστασίου): Κοτσόλης, Βέμερ, Πράνιτς, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής (60′ Πέτριτς), Ζέκα, Λαγός, Νίνης (73′ Λουντ), Καρέλης (73′ Κλωναρίδης), Μπεργκ.

in.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ