Ρ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΣΤΟ Δ.Σ. ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΝΕΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ Σ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΑ

Την αναγκαιότητα πραγματοποίησης μιας νέας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της οδού Σ. Καράγιωργα, στην οποία θα μετέχει και ο περιφερειάρχης, τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ρένα Καραλαριώτου, υποστηρίζοντας ότι για τη σημερινή κατάσταση του έργου έχει ευθύνες και η δημοτική αρχή Καλογιάννη. Αναλυτικά αναφέρει:

“Όταν πριν λίγους μόλις μήνες εκφράσαμε δημόσια και θεσμικά,  τους προβληματισμούς μας για την πορεία των έργων της οδού Καράγιωργα, λάβαμε λίγο πολύ ως απάντηση, εκ μέρους του κ. Καλογιάννη, την κατηγορία πως ενεργούμε ως «προβοκάτορες» και ως «ύποπτοι», μόνο και μόνο γιατί αναδείξαμε την καθυστέρηση του μεγαλύτερου έργου αυτή τη στιγμή στην πόλη της Λάρισας, θέτοντας εύλογα ερωτήματα.

Δυστυχώς δικαιωθήκαμε , αφού λίγους μήνες μετά, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προφανώς αντιλαμβανόμενη ότι το έργο οδηγείται πλέον σε «ναυάγιο» και η ίδια δεν θα πρέπει να αναλάβει το κόστος μιας ευθύνης που δεν τις αναλογεί,  δίνει στη δημοσιότητα το ιστορικό του έργου, από το οποίο προκύπτουν σαφέστατες ευθύνες (και) της τωρινής δημοτικής αρχής.

Στην ανταπάντησή της η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη, επιλέγοντας την προσφιλή της τακτική, -πετώντας δηλαδή την μπάλα στην κερκίδα-,και αποποιούμενη κάθε ευθύνη ,  δεν λέει τίποτα για την ουσία της υπόθεσης. Προσπαθεί να παρακάμψει το δεδομένο πως η διοίκηση έχει συνέχεια ( και στα θετικά αλλά και στα αρνητικά ) , θέλοντας με τον τρόπο αυτό να ρίξει τα βάρη μόνο στους προηγούμενους, γιατί πολύ απλά έτσι βολεύει.

Επειδή από την ανακοίνωση της Περιφέρειας και την απάντηση της Δημοτικής αρχής προκύπτουν σαφέστατες ανακολουθίες σε  σχέση αυτά που ο κ. Καλογιάννης έλεγε μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, καλούμε τη Δημοτική Αρχή να φέρει το θέμα σε συζήτηση, παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, έτσι ώστε, αφενός, να αναδειχθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και αφετέρου να ενημερωθούμε για τα επόμενα βήματα ενός έργου το οποίο πρέπει να ολοκληρωθεί.

Εκτός και αν στη δημοτική αρχή έχουν αποφασίσει πως ο Λαρισαίος πολίτης θα πρέπει να κάνει υπομονή μέχρι να εξαντληθεί η τετραετία της για να … αρχίσουν κάποια πράγματα να προγραμματίζονται και να ολοκληρώνονται στο Δήμο Λαρισαίων”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ