ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΙ – ΛΟΥΤΡΟ

Στη Γενική Συνέλευση του Εξωραϊστικού Συλλόγου “Καστρί Λουτρό” της Παραλίας Αιγάνης βρέθηκε ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κων/νος Κολλάτος την Κυριακή  2 Αυγούστου 2015.

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους κατοίκους του οικισμού σχετικά με το οικιστικό ζήτημα της Παραλίας μετά την δρομολογημένη (δια στόματος Υπουργού κου Τσιρώνη και των υπηρεσιακών του παραγόντων) κατάργηση μέρους του Ν. 4269/2014. Πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ είναι η κατάργηση των ρυθμίσεων που προέβλεπε, των τεχνικών προδιαγραφών των Τ.Χ.Σ και Ε.Χ.Σ  και η επαναφορά σε ισχύ των διατάξεων του Ν. 2508/97.

Αποφασίστηκε μετά από συνεργασία υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου, του Δήμου και των μελετητών, να επαναπροωθηθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) κινούμενη στα πλαίσια των νέων κατευθύνσεων των υπηρεσιών του ΥΠΕΚΑ .

Με την παραπάνω ΣΜΠΕ θα προσδιοριστούν τα χωρικά κατάλληλα τμήματα αυτής της ζώνης, τα οποία θα πολεοδομηθούν για παραθεριστική κατοικία στο πλαίσιο των πληθυσμιακών προγραμματικών μεγεθών του ΣΧΟΟΑΠ.

Στόχος των παραπάνω ενεργειών είναι η τροποποίηση της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ) και των δεσμευτικών ρυθμίσεών της. Θα πρέπει η σχετική πρόταση του Δήμου Τεμπών να είναι ισχυρά τεκμηριωμένη για την τροποποίηση του Π.Δ του 1990 από το ΣΤΕ.

Συνεχίζοντας ο Δήμαρχος τόνισε : «Διακρίνουμε ότι, από την πλευρά του Υπουργείου υπάρχει βούληση επίλυσης του οικιστικού ζητήματος και οφείλουμε να ενεργήσουμε προς την κατεύθυνση που υποδεικνύεται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες. Σε κάθε περίπτωση, θα ενημερώνεστε για την πορεία του θέματος που σημειωτέον βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα της Δημοτικής Αρχής τόνισε ο Δήμαρχος κλείνοντας την ενημέρωση για το Νόμο 4269/2014 και για την πορεία του οικιστικού ζητήματος».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε ζητήματα της καθημερινότητας και στον προγραμματισμό δράσεων και ενεργειών για την καλύτερη διαβίωση των κατοίκων :

«Είναι γεγονός ότι παρά τα προβλήματα της Ελληνικής Κοινωνίας παρατηρείται μια αύξηση επισκεψιμότητας στα παράλιά μας και για το λόγο αυτό ο μηχανισμός του Δ. Τεμπών βρίσκεται σε εγρήγορση για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την ποσοτική και ποιοτική επάρκεια του νερού και η Δ. Αρχή ζητάει την υπευθυνότητα των κατοίκων και την μη αλόγιστη χρήση ιδιαίτερα σε ώρες αιχμής και ειδικότερα για την άρδευση λαχανόκηπων.

Φροντίζουμε για την καλύτερη αποκομιδή απορριμμάτων ενισχύοντας τα πληρώματα και τα Σαββατοκύριακα, ενώ προχωρούμε και στο πλύσιμο των κάδων μετά την παραχώρηση πλυντηρίου από το Δ.Λαρισαίων τον οποίο και ευχαριστούμε.

Γίνεται προσπάθεια επιδιόρθωσης δρόμων με την βοήθεια και της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Ενισχύουμε τον καθαρισμό της παραλίας μετά την πρόσληψη 5μηνιτών, αλλά επιζητούμε τον εθελοντισμό, τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων των Δημοτών για τον ευπρεπισμό των παραλιακών οικισμών.

Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε τις εδαφολογικές αναλύσεις της άμμου από το ΕΘΙΑΓΕ και πιστεύουμε ότι θα είναι ενθαρρυντικές στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για την προβολή του ιαματικού χαρακτήρα των παραλίων μας με στόχο την προέλκυση πρόσθετου τουρισμού.

Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τον Διοικητή της 5ηςΥΠΕ κ. Αντωνίου για την εύρυθμη λειτουργία του Ιατρείου και καταβάλλεται προσπάθεια εξεύρεσης λύσης εφημεριών όλες τις ημέρες και όχι μόνο το Σαββατοκύριακο».

Ευχαρίστησε την Διοίκηση του Νοσοκομείου για την αποστολή κινητών μονάδων Υγείας από της 27 Ιουλίουμέχρι και 14 Αυγούστου ,όπου στο πλαίσιο προγράμματος πρόληψης θα βρίσκονται στο Ιατρείο Μεσαγγάλων και θα πραγματοποιούν εξετάσεις όπως Μαστογραφία, μέτρηση ωστικής μάζας, έλεγχος αναπνευστικής λειτουργίας, μικροβιολογικές και αιματολογικές εξετάσεις .

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Δήμαρχος και αφού άκουσε τις προτάσεις και τα «παράπονα» φορέων και ιδιωτών τόνισε ότι μόνο αν λειτουργούμε συλλογικά Δήμος, επαγγελματίες, φορείς, κάτοικοι, μπορούμε να περιμένουμε τη βελτίωση της διαβίωσης των παραθεριστών και επισκεπτών αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα και το τουριστικό μας προϊόν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ