ΥΠΟΠΤΗ ΣΙΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και στους υπουργούς Επικρατείας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης, κκ. Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γιώργο Παρασκευόπουλο, αντίστοιχα, κατέθεσε με άλλους συναδέλφους του, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, με θέμα τις αναπάντητες ερωτήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

«Ένας από τους κυρίαρχους μύθους, που θέριεψε στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, ήταν και αυτός του «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς». Ο μύθος αυτός ρίζωσε βαθιά στο συλλογικό υποσυνείδητο του λαού αφού η απουσία της αριστερής κυβερνητικής πράξης από τη μια και οι ευθύνες των κομμάτων που κυβέρνησαν από την άλλη, φρόντισαν για την καλλιέργειά του.

Οι πρώτοι μήνες της «πρώτης φορά αριστερά» κυβέρνησης στον τόπο, μαζί με όλους τους υπόλοιπους, διέλυσαν και τον μύθο του «ηθικού πλεονεκτήματος» και μάλιστα με τέτοιο κρότο που έχει αναγκάσει τα κυβερνητικά στελέχη να μην μπορούν να ψελλίσουν την παραμικρή δικαιολογία. Ίσως γι’ αυτό λοιπόν αποφεύγουν να εξηγήσουν τα έργα και τις ημέρες των στελεχών τους, τα οποία συνεχίζουν να προκαλούν το ελληνικό λαό.

Μόνο τον μήνα Ιούλιο περιπτώσεις όπως: η ανάληψη μεγάλου ποσού λίγο πριν το κλείσιμο των τραπεζών από την μητέρα της πρώην Υπουργού Οικονομικών, η μη εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και μέλους της διαπραγματευτική ομάδας της χώρας μας, η καταγγελία για εν ενεργεία μέλος της Κυβέρνησης που διατηρεί off shore εταιρεία, η ομολογία του νυν Υφυπουργού Εσωτερικών ότι ως Δήμαρχος διατηρούσε δυο ταμεία, η ενοικίαση των κατοικιών του πρώην Υπουργού Οικονομικών έναντι αδρών αμοιβών και χωρίς το σήμα του ΕΟΤ, η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και αφού είχε αναλάβει τα καθήκοντά του και οι διορισμοί συγγενικών και όχι μόνο, προσώπων σε καίριες θέσεις του δημοσίου τομέα, αποδεικνύουν περίτρανα ότι επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να γαντζωθεί στην εξουσία και να την εκμεταλλευτεί για ίδιον όφελος. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Ο λαός ζητά εξηγήσεις και η κυβέρνηση οφείλει να τις δώσει», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Λαρισαίου πολιτικού.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ